Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Brabham werkt aan terugkeer in de Formule 1'

Het roemrijke automerk Brabham is officieel nieuw leven ingeblazen. Het sportwagen merk zou weer zichtbaar moeten worden op zowel de weg als het circuit.

Het is voormalig Formule 1-coureur David Brabham zelf die 'Brabham Automotive' officieel heeft geïntroduceerd. Twee jaar geleden werd de merknaam al geregistreerd en nu bestaat het merk dus weer officieel. Volgens geruchten wil de Brabham-familie niet alleen sportwagens gaan bouwen, maar plant het ook een terugkeer op het circuit. Op het Formule 1-circuit wel te verstaan, daar waar het in het verleden al meerdere rijders- en constructeurstitels wist te veroveren.

Heel veel van de concrete plannen van het team is er nog niet bekend. Vorig jaar deden er echter al enkele geruchten de ronde dat Brabham zijn oog had laten vallen op het team van Force India. Force India is immers al een tijdje op zoek naar een nieuwe naamgever is zou wel eens verkocht kunnen gaan worden als gevolg van de rechtszaak die loopt tegen teambaas Vijay Mallya. Een woordvoerder van het team wilde niet ingaan op de geruchten en stelde dat er snel meer duidelijk wordt over de plannen van Brabham, zo citeert het Britse Autocar .

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'