© Lothar Spurzem

Nieuwsoverzicht

'Brabham werkt aan terugkeer in de Formule 1'

20 feb. 2018 08:51 Jan van der Burgt 0 reacties
Het roemrijke automerk Brabham is officieel nieuw leven ingeblazen. Het sportwagen merk zou weer zichtbaar moeten worden op zowel de weg als het circuit.

Brabham laat mogelijk oog vallen op Force India

Het is voormalig Formule 1-coureur David Brabham zelf die 'Brabham Automotive' officieel heeft geïntroduceerd. Twee jaar geleden werd de merknaam al geregistreerd en nu bestaat het merk dus weer officieel.

Volgens geruchten wil de Brabham-familie niet alleen sportwagens gaan bouwen, maar plant het ook een terugkeer op het circuit. Op het Formule 1-circuit wel te verstaan, daar waar het in het verleden al meerdere rijders- en constructeurstitels wist te veroveren.

Heel veel van de concrete plannen van het team is er nog niet bekend. Vorig jaar deden er echter al enkele geruchten de ronde dat Brabham zijn oog had laten vallen op het team van Force India. 

Force India is immers al een tijdje op zoek naar een nieuwe naamgever is zou wel eens verkocht kunnen gaan worden als gevolg van de rechtszaak die loopt tegen teambaas Vijay Mallya.

Een woordvoerder van het team wilde niet ingaan op de geruchten en stelde dat er snel meer duidelijk wordt over de plannen van Brabham, zo citeert het Britse  Autocar.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen