Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brandstofleverancier Petrobras keert terug in de Formule 1 bij McLaren

McLaren gaat dit seizoen rijden met brandstof van de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras. Vorig jaar sloot het een deal met BP/Castrol, maar na de overstap van Honda naar Renault stond die deal op losse schroeven. In Petrobras vond McLaren de ideale partner voor dit seizoen. Na een afwezigheid van drie seizoenen keert Petrobras daardoor weer terug in de Formule 1 in 2019.

Het Braziliaanse Petrobras gaat de brandstof en olie leveren aan het team uit Woking. Petrobras hoopt met door de samenwerking een impuls te geven aan het ontwikkelen van nieuwe en betere brandstoffen. Het merk was in het verleden al geruime tijd actief in de Formule 1, onder anderen bij het team van Williams. Door de samenwerking met Petrobras heeft McLaren naast een goede brandstofleverancier ook een sponsor binnengehaald. Bij het ontbreken van een titelsponsor is de financiële impuls van Petrobras erg welkom voor McLaren.

McLaren kampt sinds het 'huwelijk' met Honda namelijk met een leegloop aan sponsoren. McLaren-directeur Zak Brown is dan ook hard aan het werk om sponsoren aan te trekken en het team weer financieel op de rit te krijgen. "We willen uiteindelijk weer op het niveau van vier jaar geleden terecht komen. We zijn goed op weg, maar een grote sponsor zal er niet komen dit jaar" , aldus Brown. Komende vrijdag, 23 februari, presenteert McLaren haar nieuwe bolide waarmee het wil verrassen in 2018.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"