© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Brandstofleverancier Red Bull voorspelt performanceboost Honda-motor

05 nov. 2018 12:20 Jan van der Burgt 1 reacties
Red Bull profiteert volgend jaar van beter ontwikkelde brandstof en smeermiddelen van leverancier ExxonMobil. Volgens de oliegigant is het bedrijf beter voorbereid op het nieuwe seizoen dan ooit.

De samenwerking tussen Honda en ExxonMobil in 2019 is niet volledig nieuw. In 2018 werkte beide partijen al samen om Toro Rosso zoveel mogelijk pk's te geven. Die samenwerking kwam door een late aankondiging eind 2017 pas laat op gang, waardoor de voorbereidingstijd relatief kort was.

Voor 2019 zijn de kaarten voor Red Bull, Toro Rosso, Honda en ExxonMobil aanzienlijk beter geschud, zo deelt ExxonMobil's motorsportmanager David Tsurusaki in gesprek met Autosport.com: "We zijn nu een jaar van continue ontwikkeling verder. Sterker nog, we konden ons nu al vroeg richten op 2019, een luxe die we vorig jaar niet hadden."

"Nu hebben we de kans gekregen om al een jaar met Honda te werken en het nodige in werking te zetten voor 2019. Dat is hoe je het wil hebben, in plaats van dat je alles gedurende het lopende seizoen wilt ontwikkelen."

"We zijn zeer enthousiast over het nieuwe seizoen. We bevinden ons op dit moment in een goede positie en hebben de juiste brandstof en smeermiddelen klaar voor het nieuwe seizoen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen