Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brawn: "Michael Schumacher blijft voor mij de allerbeste"

Ross Brawn, de sportief eindverantwoordelijk van de Formule 1, ziet in de Michael Schumacher nog steeds de allergrootste Formule 1 -coureur aller tijden. Niemand behaalde meer wereldtitels dan de Duitser.

Overigens geeft Ross Brawn, toptechnicus en strateeg bij Ferrari ten tijde van de dominantie van Michael Schumacher, direct te verstaan dat hij niet geheel objectief is als hij zich lovend uitlaat over de recordkampioen.

"Ik ben natuurlijk een beetje partijdig, omdat ik Michael Schumacher als een vriend beschouw, maar voor mij is Michael nog altijd de beste Formule 1-coureur aller tijden", aldus Brawn in gepsrek met The Guardian . "Dat had niet enkel met zijn briljante stuurmanskunsten te maken, maar zeker ook met de manier waarop hij bij Benetton en Ferrari de teams vormde. Hij was de enige rijder van dat kaliber waarmee ik echt goed samen kon werken. Dat was gewoon geweldig." Net zoals Toto Wolff onlangs te verstaan gaf , denkt ook Brawn dat Michael Schumacher bij Mercedes juist vanwege zijn unieke kwaliteiten de basis legde voor het succes van nu: "Hij wist als geen ander de teamleden te motiveren door zijn honger naar succes duidelijk kenbaar te maken. Dat werkte aanstekelijk. Hij kreeg de mensen op het punt dat ze hem niet teleur wilde stellen." In dat opzicht heeft Ross Brawn het nodige van Michael Schumacher kunnen leren: "Michael liet me zien hoe je een goede sfeer in het team kon creëren. Met zijn kennis en zijn staat van dienst was hij een onmisbare schakel voor Mercedes en daarmee heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het huidige succes van het team."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"