© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Brawn: 'Nieuwe Formule 1 wordt geweldig'

19 aug. 2018 12:01 Ruud Dimmers 1 reacties
De nieuwe Formule 1-regels voor 2021 moeten ervoor zorgen dat F1 weer een echte racesport wordt. Ross Brawn erkent dat de huidige F1 de fans niet kan bekoren, maar belooft spanning en actie.

De Formule 1 is anno 2018 saai en voorspelbaar volgens veel criticasters. Een mening die ook Ross Brawn deelt. De ervaren strateeg en voormalig technisch directeur van onder andere Ferrari, heeft de moeilijke taak om te zorgen voor een spectaculaire F1 in 2021.

"De actie buiten het circuit kan die op de baan nooit compenseren. We willen een grote show, maar geen lege huls. Op dit moment is er bij de start nog wat actie, maar als er niets ongewoons gebeurt, is de race erg voorspelbaar", erkent Brawn het probleem van de F1.

Diverse maatregelen, waaronder een maximum budget voor F1-teams, moet het veld in 2021 dichterbij elkaar brengen. Met een compleet ander uiterlijk van de auto's moet ervoor gezorgd worden dat close-racing ook echt mogelijk wordt en de actie op de baan plaatsvindt.

"We willen dat het veld competitiever is, dat is ons einddoel. We krijgen prachtige gevechten op de baan. Maar om dat te bereiken willen we geen kunstgrepen toepassen", laat Brawn in zijn podcast op F1 Fan Voice weten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen