© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Brawn staat open voor langzamere, maar meer spectaculaire Formule 1

18 feb. 2018 13:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Formule 1-Baas Ross Brawn wil dat er meer ingehaald wordt in de Formule 1. Als dat betekent dat de auto's daarvoor langzamer moeten worden, heeft hij daar geen problemen mee.

"DRS zal niet zomaar verdwijnen"

Op dit moment worden de meeste inhaalacties opgezet door het gebruik van het DRS-systeem. Geen ideaal scenario, weet ook Formule 1's technisch directeur Ross Brawn. Toch zal het systeem volgens hem niet snel verdwijnen.

"Niet op korte termijn nee", zo wordt Brawn geciteerd door Autoweek.com

"Natuurlijk hoop ik dat het systeem ooit overbodig wordt, maar dat gaat niet snel gebeuren. Voordat we een rigoureus besluiten nemen, moeten we namelijk zeker weten dat het het juiste is."

"We kunnen bij het wijzigen van de koers van de Formule 1 niet zomaar ons gevoel volgen, want daarmee los je dit soort gecompliceerde zaken niet op", vervolgt Brawn.

Omdat de introductie van snellere Formule 1-auto's vorig seizoen er voor zorgde dat er minder werd ingehaald, ligt een oplossing in het terugdringen van de snelheid voor de hand. Ross Brawn staat daar niet direct afwijzend tegenover.

"Snelheid is natuurlijk belangrijk en dat is ook wat fans willen zien. Maar als het terugdringen van de hoge snelheden bijdraagt aan spannender races, moeten we dat zeker overwegen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen