Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas over slimme tactieken Verstappen: "Doet me denken aan Schumacher"

Ross Brawn keek met veel verbazing naar de Grand Prix van Mexico. De baas van de Formule 1 vindt dat Max Verstappen die race foutloos was en vergelijkt de Nederlander met Michael Schumacher.

Sergio Perez finisht zijn thuisrace als derde en mede daardoor werd de Mexicaan verkozen tot Driver of the Day . Echter, als het aan Ross Brawn ligt zou Max Verstappen er met die titel vandoor zijn gegaan. "Max was vlekkeloos. Het was een indrukwekkend optreden. Checo kreeg de emotionele stem voor Driver of the Day, maar voor mij zou die naar Max zijn gegaan", aldus de F1-baas in zijn column voor Formula1.com . De Brit somt op wat de Nederlander in zijn ogen allemaal goed deed. "Zijn controle in de eerste bocht, hoe hij de herstart na de Safety Car perfect uitvoerde en de manier waarop hij daarna niemand meer in de buurt liet komen." Brawn ziet dan ook wel een vergelijking tussen Verstappen en zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Brawn vergelijkt Verstappen met Schumacher

"Red Bull-teambaas Christian Horner zei na de race dat Max veel tijd had besteed aan het bestuderen van verschillende mogelijkheden bij de start. Dat doet me denken aan Michael Schumacher, hoe hij op de donderdag voor een raceweekend lang over het circuit liep. Hij keek naar bochten en bekeek de uitwijkmogelijkheden voor als het mis ging." "Dan wist hij of je veilig kon uitwijken na een gewaagde inhaalpoging en daardoor had hij meer vertrouwen om die actie te maken. Max had de eerste bocht in Mexico uitgekiend en had het vertrouwen om die inhaalactie te laten slagen", legt de Brit uit. Toch wil Brawn Verstappen niet aanwijzen als favoriet voor het kampioenschap. Lewis Hamilton heeft in zijn ogen net zo veel recht op de titel. "Er zijn nog maar vier races te gaan en er kan nog van alles gebeuren, dus deze strijd voor het kampioenschap is nog lang niet voorbij. Ik heb iemand horen zeggen dat ze het allebei verdienen om de titel te winnen en in sommige opzichten is dat ook zo."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"