Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brawn: "Vettel verzuimde races te winnen, die hij kon winnen"

Het Formule 1-seizoen 2018 zit erop en dus is de tijd om terug te blikken, aangebroken. Lewis Hamilton werd andermaal wereldkampioen, Sebastian Vettel eindigde evenals vorig jaar op een tweede plek. De Duitser had er volgens menigeen echter meer uit kunnen halen.

Dat meent ook de sportief eindverantwoordelijke van de koningsklasse, Ross Brawn. De Brit, in het verleden langdurig in dienst van het team van Ferrari, sprak in zijn terugblik op de Grand Prix van Abu Dhabi en het seizoen 2018 onder meer over Vettel en zijn oude werkgever.

"De tweede plaats in het eindklassement is voor Ferrari een veroordeling, want thuis in Maranello wordt dat als 'niet goed genoeg' beschouwd", schijnt Brawn zijn licht over de materie. "Toch kan de Scuderia prima tevreden zijn met 2018. In twee seizoenen tijd heeft Ferrari de grote achterstand op Mercedes dichtgereden." Brawn prijst wijlen Sergio Marchionne, die aan het roer stond van de grote interne verandering. "De koers die Marchionne voer, betaalde zich dit jaar dubbel en dwars uit. De nieuwe gezichten op de frontlinie kregen het voor elkaar, al denk ik dat ook de nieuwe manier waarop het team te werk ging voor een morele boost heeft gezorgd. Vergeet niet dat het inmiddels tien jaar geleden is, dat Ferrari zoveel won als in 2018." "Sebastian Vettel was een waarde tegenstander voor Lewis Hamilton, maar in tegenstelling tot de Brit heeft hij niet alle races gewonnen waarin hij had kunnen winnen. Tevens heeft Vettel niet gezegevierd in wedstrijd waarin hij van tevoren niet werd aangemerkt als topfavoriet", analyseert Brawn. "Kimi Raikkonen heeft een goed seizoen gedraaid, maar hij verkast naar Sauber. Ik denk dat de komst van zijn opvolger, Charles Leclerc, een boost voor het team zal zijn."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'