Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brawn: "Volwassen en kampioenswaardige rit van Max Verstappen"

Dat Max Verstappen afgelopen zondag van een achttiende plaats op de grid naar een tweede plek aan de meet reed, is niemand ontgaan. De sportief eindverantwoordelijke van de Formule 1, Ross Brawn, neemt in zijn nabeschouwing de tijd om Verstappen te feliciteren.

"Max Verstappen is duidelijk volwassen aan het worden", spreekt de 63-jarige Brawn. "In Austin is de Nederlander niet gedemoraliseerd geraakt nadat het fout ging in de kwalificatie. Zelfs toen hij terugviel naar P18 door een versnellingsbakwissel, liet hij zijn koppie niet hangen. Daarentegen heeft hij juist de focus behouden. Een waanzinnige start op softs bracht hem naar voren en aan het einde van de openingsronde reed hij al op P9."

"Binnen no-time klom hij op naar de vijfde plaats, om P4 te erven toen teammaat Daniel Ricciardo uitviel. Vanaf dat moment heeft de jongeling zich gefocust op bandenmanagement en daardoor kreeg hij pardoes een kans om de race te winnen. De supersofts werkten duidelijk beter dan de softs", analyseert Brawn, in het verleden zeer succesvol als technisch directeur. "Verstappen deed zijn best om Raikkonen nog in te halen, maar dat bleek niet eenvoudig. In de slotfase moest hij opletten dat Hamilton hem niet voorbij kwam gezeild. Ik kan goed begrijpen dat Max zo ontzettend blij was aan de meet. Het was een kampioenswaardige rit, die Max afleverde. Goed gedaan, jongen!"

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'