© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Brawn wil vrouwen steunen maar hekelt kunstmatige vormen

13 aug. 2018 11:22 René Oudman 0 reacties
De laatste vrouw die deelnam in een Grand Prix-weekend was Susie Wolff (inderdaad, de vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff), de laatste die zich daadwerkelijk probeerde te kwalificeren was Giovana Amati (1992). Ross Brawn, sportief eindverantwoordelijke van de Formule 1, wil vrouwen graag helpen waar hij kan, maar waakt tegelijkertijd voor kunstmatige ingrepen.

"Er is natuurlijk een traditionele verbinding tussen kleine jongetjes en auto's", vertelt Brawn, voormalig topontwerper, in gesprek met F1 Fan Voice. "Toch zijn er vroeger vrouwen actief geweest in de Formule 1 en zij deden dat niet zonder succes", wijst de Brit op het halve puntje dat Lella Lombardi in de Spaanse Grand Prix van 1975 wist te scoren. "Kunstmatige ingrepen als een Formule 1 voor vrouwen zijn echter geen optie."

Brawn denkt dat de omstandigheden vroeger lastiger waren dan dat ze heden ten dage zijn. "Vroeger was het fysiek vermoeiend om een Formule 1-wagen te besturen, want toen werd er geen gebruik gemaakt van stuurbekrachtiging en waren er bovendien ook handgeschakelde versnellingsbakken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen