Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend

Guanyu Zhou is ook volgend Formule 1-seizoen aanwezig in de sport. Het contract van de Chinees bij Alfa Romeo is verlengd. Hij blijft in 2023 de teamgenoot van Valtteri Bottas.

Guanyu Zhou heeft een krabbel gezet onder een nieuw Formule 1-contract. De Chinees zal daarom ook volgend jaar voor Alfa Romeo uitkomen. De coureur was dit jaar de enige rookie op de Formule 1-grid, maar deed het niet onverdienstelijk. Hij scoorde punten bij zijn Formule 1-debuut in Bahrein en viel gedurende het seizoen niet in negatieve zin op. Alhoewel zijn teamgenoot Valtteri Bottas veel meer punten scoorde, leek Zhou wel in het seizoen te groeien. Hij is dan ook beloond met een nieuw contract bij de Zwitserse renstal, dat volgend seizoen voor het laatste jaar als 'Alfa Romeo' door het leven zal gaan.

Zhou in zijn nopjes

De Chinese coureur is logischerwijs dolblij met zijn nieuwe contract. "Ik ben heel blij en Alfa Romeo heel dankbaar dat ik nog een seizoen deel uit mag maken van het team." "Dat ik het tot de Formule 1 heb geschopt was een droom die uitkwam en dat gevoel toen ik voor het eerst aan het strijden was tijdens een Grand Prix zal ik nooit vergeten." "Het team is zeer behulpzaam geweest en heeft me vanaf dag één in haar armen gesloten, zodat ik me zo goed mogelijk kon aanpassen aan de meest complexe vorm van autosport die er is." "Ik wil nog meer bereiken in deze sport en met het team", vervolgt de strijdvaardige Alfa Romeo-coureur. "Al het harde werk dat we sinds het begin van dit seizoen hebben uitgevoerd, vormt de eerste stap op weg naar het volgende seizoen." "Er valt nog steeds veel te leren en te ontwikkelen, maar ik heb er vertrouwen in. Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk in onze samenwerking", aldus Zhou.

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen