Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

Breaking: AlphaTauri onthult definitieve line-up voor 2024

Het hoge woord is eruit: AlphaTauri heeft onthuld welke twee coureurs in 2024 voor het team uit zullen komen.

Ricciardo Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het zijn Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo die in 2024 uit zullen komen voor AlphaTauri, zo heeft het team bekend gemaakt. Op die manier komt er een einde aan speculatie over de samenstelling van het coureursduo voor 2024.

Liam Lawson maakte ook even aanspraak op het zitje, nadat hij enkele puike races reed als invaller voor de nog steeds geblesseerde Ricciardo. De Nieuw-Zeelander zal volgend jaar in ieder geval zonder F1-zitje binnen de Red Bull-familie zitten. Wel, is hij vanaf volgend jaar de derde coureur bij zowel Red Bull als AlphaTauri.

Tsunoda die voor aanvang van het raceweekend in Japan al aan gaf dat er snel nieuws zou komen over zijn situatie, is logischerwijs zeer blij met de officiële aankondiging: "Ik ben onwijs blij met het feit dat ik ook in 2024 voor AlphaTauri zal racen. Ik kijk er naar uit om te blijven vechten en samen te werken met Daniel en het team. Ook ga ik dit jaar nog alles geven en wil ik ook mijn dank uitspreken aan Red Bull en Honda."

Eerder werd al duidelijk dat Ricciardo een contract zou hebben getekend voor 1,5 seizoen en dat is met de aankondiging van de line-up van volgend jaar bevestigd. "Ik vind het geweldig om volgend jaar weer aan de zijde van Yuki te rijden en uit te komen voor AlphaTauri", laat de Australiër weten. "We zijn aan het bouwen met het team en dat geeft een goed gevoel. Er is veel werk te doen, maar we gaan de juiste richting uit en er is veel om naar uit te kijken."

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"