Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Breaking: Claire Williams stopt als teambaas van Williams

Williams F1-teambaas Claire Williams staat dit weekend tijdens de Italiaanse GP voor het laatst aan het roer van de Britse renstal.

Claire Williams
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Als gevolg van de recente overname van het Formule 1-team van Williams door Dorilton Capital, krijgt het team van Williams een andere teambaas. Dit liet het team middels een statement weten.

De Britse renstal werd in 1977 opgericht door Sir Frank Williams en debuteerde op 8 mei 1977 tijdens de Spaanse Grand Prix. In haar historie heeft het team 114 Grands Prix-zeges behaald, 128 maal de poleposition veroverd en sleepte het zestien wereldtitels binnen - zeven bij de coureurs en negen bij de constructeurs. Er komt nu een einde aan het tijdperk waarin er een 'Williams' aan het roer stond van de gelijknamige renstal, nadat Claire het stokje van haar vader overnam.

"Met pijn in m'n hart stap ik af van mijn rol bij het team. Ik had gehoopt mijn ambtstermijn tot ver in de toekomst voort te zetten en de erfenis van de Williams-familie tot aan de volgende generatie te behouden. Echter, onze behoefte om eerder dit jaar een investering te doen in het eigen bedrijf, als gevolg van een aantal factoren, waarvan vele buiten onze controle vielen, resulteerde in de verkoop van het team aan Dorilton Capital."

"Mijn familie heeft ons raceteam en onze mensen altijd op de eerste plaats gezet en dit was absoluut de juiste beslissing. Ik weet dat we in hen de juiste mensen hebben gevonden om Williams terug te brengen naar de voorkant van de grid met behoud van het nalatenschap van Williams."

"Ik heb de beslissing genomen om afstand te nemen van het team zodat Dorilton een nieuwe start kan maken. Het is geen gemakkelijke beslissing geweest, maar het is een beslissing die volgens mij goed is voor alle betrokkenen. Ik ben enorm bevoorrecht om in dit team en in de wondere wereld die de Formule 1 is te zijn opgegroeid. Ik heb van elke minuut genoten en zal voor altijd dankbaar zijn voor de kansen die het mij heeft gegeven. Maar het is ook een ongelooflijk uitdagende sport en ik wil nu zien wat de wereld nog meer voor me in petto heeft. Het belangrijkste is dat ik tijd wil doorbrengen met mijn familie."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

47 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes