Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Breaking: Formule 1 voegt gloednieuwe Grand Prix toe aan kalender

De Formule 1 heeft de derde Grand Prix in de Verenigde Staten aangekondigd voor 2023. De race zal plaats vinden in Las Vegas en maakt gebruik van de welbekende Strip in de Amerikaanse gokstad.

Vanaf 2023 zal de Formule 1 een Grand Prix organiseren in Las Vegas. De race op het gloednieuwe stratencircuit zal de derde race worden in de Verenigde Staten die op de kalender staat. In november volgend jaar zal de GP van Las Vegas plaatsvinden op zaterdagavond (lokale tijd), met de Las Vegas Strip als onderdeel van het circuit. Het zal de eerste keer sinds 1982 worden dat er een Grand Prix wordt gehouden in Las Vegas. Toentertijd werd de Grand Prix van Caesar's Palace voor het laatst gehouden, al was dit geen daverend succes. In november 2023 zal de 'comeback' plaatsvinden op een nieuw ontworpen baan.

Het circuit in Las Vegas

Het stratencircuit is 6,12 kilometer lang en zal bestaan uit 14 bochten. De Formule 1-coureurs zullen op hoge snelheid rijden langs de MSG Sphere, Paris Las Vegas en Caesar's Palace. Het lange rechte stuk zal volgens de gedeelde plannen (zie foto bovenaan het artikel, red.) op de Las Vegas Strip liggen, van Sands Avenue naar Tropicana Avenue. Deze twee straten liggen een forse 2,8 kilometer van elkaar af. Hiermee krijgt de race in Las Vegas het langste rechte stuk van de Formule 1-kalender. De Grand Prix zal vijftig ronden lang zijn en wordt in het donker gehouden op een zaterdag in november.

Formule 1 zeer te spreken over uitbreiding in de VS

Met drie Amerikaanse races op de Formule 1-kalender speelt de koningsklasse van de autosport in op de groeiende vraag in de Verenigde Staten. Volgens CNBC heeft de seizoensopener van Bahrein in 2022 gemiddeld een miljoen kijkers getrokken, wat bijna drie keer zo veel is als het aantal kijkers in 2018 en het hoogste aantal ooit is in de Verenigde Staten (op kabeltelevisie). Greg Maffei, de president en CEO van Liberty Media, is enorm blij met de nieuwe locatie op de kalender. "Het iconische Las Vegas en de Formule 1 als pinnacle of motorsport zijn een perfecte match van snelheid en glamour. We konden niet enthousiaster zijn om samen met onze partners dit evenement op te zetten." "De potentie van de Formule 1 heeft zich goed bewezen tijdens de laatste seizoenen en de Grand Prix van Las Vegas zal dit naar een nieuw niveau tillen."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje