Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2020

Breaking: Geen Grand Prix van Monaco in 2020

De Grand Prix van Monaco zal komend seizoen hoe dan ook niet worden verreden. Dat heeft de Grand Prix-organisatie bekend gemaakt.

Eerder op donderdag werd bekend dat de Grands Prix van Nederland, Spanje en Monaco zijn uitgesteld, maar nu wordt dus duidelijk dat die laatstgenoemde race überhaupt niet zal worden verreden.

Het is op zijn minst bijzonder te noemen dat er dus een F1-seizoen zal worden afgewerkt zonder dat de Grand Prix van Monaco op de kalender staat. Dat is voor het eerst sinds het jaar 1954, toen de race in de straten van het Zuid-Europese prinsdom ook niet werd verreden.

Middels een statement laat de Automobile Club de Monaco, dat verantwoordelijk is voor het Monegaskische Grand Prix-weekend, weten dat geen mogelijkheid zien om het evenement op een later tijdstip in het jaar te houden. Ze noemen daar enkele redenen voor.

"De huidige situatie omtrent de pandemie en haar onbekende evolutie, het gebrek aan zekerheid over de impact ervan op het F1-seizoen en de deelname van de teams, de consequenties van wereldwijde maatregelen, de toenemende druk op alle betrokken bedrijven en haar personeel, dat in grote getallen nodig is voor het organiseren van dit evenement, betekent dat het evenement niet langer houdbaar is, ook niet op een later tijdstip dit jaar", aldus de GP-organisatie.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'