© Getty Images/Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Breaking: Grid Kids vervangen de Grid Girls in de Formule 1

05 feb. 2018 15:59 Wanda Bisschop 3 reacties
In navolging van vele voetbalwedstrijden krijgen nu ook jonge kinderen de kans om hun helden van dichtbij mee te maken. De FIA heeft namelijk bevestigd dat de grid girls vervangen worden door grid kids.

FIA wil kinderen actiever betrekken bij de Formule 1

De Formule 1 coureurs hoeven dus niet bang te zijn dat ze helemaal alleen op de grid komen te staan. In plaats van een lieftallige jonge dame krijgen de heren nu gezelschap van een jong kind die de taken van de grid girls overneemt.

Commercieel directeur Sean Bratches denkt dat hierdoor het aantal kinderen dat gaat karten gaat toenemen.

"Voor de kinderen is het echt een geweldig moment. Ze staan naast hun helden en maken de voorbereiding van een race van dichtbij mee. Bovendien is het een fantastische inspiratie voor de jongeren om te blijven racen en trainen."

Ook FIA-president Jean Todt ziet het helemaal zitten.

"Ieder kind droomt van de Formule 1. We zijn dan ook erg blij dat we deze droom weer iets dichterbij kunnen brengen. Voor de FIA is het daarnaast een fantastische manier om de samenwerking met alle ASN-leden aan te halen. Het past bij onze inspanningen om motorsport wereldwijd te laten groeien en het dichterbij de jongeren te brengen."

Niet ieder kind komt voor deze rol in aanmerking. Het gaat dan om jongeren die al karten of op een andere manier in de autosport actief zijn. Zij worden door hun vereniging of middels een loting geselecteerd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen