Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Breaking: Haas maakt nieuwe F1-coureur voor 2025 bekend

Haas F1 heeft de eerste coureur voor 2025 bekendgemaakt. Het Amerikaanse team verwelkomt Ferrari-junior Oliver Bearman bij het team. Voor de huidige Formule 2-coureur wordt het zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1.

Magnussen FP2 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is niet de grootste verrassing van Silly Season, maar toch moest de aankondiging nog even komen. Oliver Bearman kende een indrukwekkend Ferrari-debuut tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië en mag komend jaar zijn kunsten in alle 24 races gaan laten zien. Haas heeft de jonge Brit namelijk gecontracteerd als opvolger van de naar Stake F1 vertrekkende Nico Hulkenberg. De Brit heeft voor meerdere jaren getekend bij het Amerikaanse team. Wie er komend seizoen naast Bearman rijdt is nog niet bekend, maar het Amerikaanse team lijkt graag een ervaren kracht naast de jonge Bearman te willen zetten.

Bearman is op dit moment namens Prema nog in de actief in de Formule 2. De coureur bivakkeert op de veertiende plaats in het kampioenschap, maar haalde in Oostenrijk tijdens de sprintrace wel zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. De talentvolle Bearman is uiteraard heel blij met zijn Haas-contract.

"Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoeveel dit voor me betekent", vertelt Bearman. "Om hardop te zeggen dat ik Formule 1-coureur word voor Haas, maakt me enorm trots. Om als een van de weinige mensen iets te mogen doen waar ik als kind al van droomde, is echt ongelofelijk. Ik wil Gene Haas, Ayao Komatsu en het gehele team van Haas bedanken voor het vertrouwen om het team te vertegenwoordigen. Ik geniet van de samenwerking vanaf het moment dat we elkaar voor het eerst ontmoetten in Mexico."

Bearman heeft ook een dankwoord voor Ferrari in huis. De Brit is onderdeel van de Ferrari Driver Academy. "Zonder jullie zou ik hier niet staan. Bedankt dat jullie me vanaf de Formule 4 de kans hebben gegeven en ik weet dat ik alles zal geven." 

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko onthult gigantische schade aan auto Verstappen