Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Breaking: Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi

Nico Hulkenberg maakt volgend jaar de overstap naar Stake F1 Team/Audi. Dat heeft het Duitse automerk bekend gemaakt.

Hulkenberg Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Audi heeft haar eerste coureur voor het debuutseizoen in de Formule 1 binnen. Nico Hulkenberg maakt in 2025 de overstap van Haas naar Stake F1 Team, wat in 2026 de transitie maakt tot het Audi F1 Team. Hij heeft voor meerdere jaren een contract getekend.

Voor Hulkenberg is het de tweede keer dat hij in de Formule 1 bij een fabrieksteam gaan rijden. Tussen 2017 en 2019 reed de Duitser voor het team van Renault. Een van zijn teamgenoten in deze periode was Carlos Sainz. De Spanjaard zou ook een aanbieding van Audi op zak hebben en zou dus mogelijk opnieuw teamgenoot kunnen worden van Hulkenberg.

“We zijn erg blij om Nico vanaf 2025 weer hier in Hinwil te verwelkomen en met hem in de Formule 1 te rijden. Met zijn snelheid, zijn ervaring en zijn toewijding aan teamwork zal hij een belangrijk deel uitmaken van de transformatie van ons team, en van Audi's F1-project,” zei Andreas Seidl, teambaas van Sauber. “Vanaf het begin was er grote wederzijdse interesse om samen iets iets op lange termijn samen op te bouwen. Nico is een sterke persoonlijkheid en zijn inbreng, op professioneel en persoonlijk vlak, zal ons helpen om zowel bij de ontwikkeling van de auto als bij de opbouw van het team vooruitgang te boeken.”

Ook Hulkenberg kijkt uit naar de samenwerking. Hij is geen onbekende bij Sauber: "Ik keer terug naar het team waarmee ik in 2013 heb samengewerkt en heb goede herinneringen aan de sterke teamgeest in Zwitserland. Het vooruitzicht van Audi is iets heel speciaals. Als een Duitse fabrikant zo vastberaden in de Formule 1 stapt, is dat een unieke kans.
Om het fabrieksteam van zo'n automerk te vertegenwoordigen met een krachtbron die in Duitsland is gemaakt, is voor mij een grote eer", zo leest het statement.

Laat je mening achter in de poll hieronder!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"