Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

Breaking: Komst nieuw F1-team gedwarsboomd

De Formule 1 heeft de aanvraag van Andretti Formula Racing afgewezen voor 2025 en 2026. Het Amerikaanse team ziet zo voorlopig een droom in duigen vallen.

Michael-Andretti-Formula-Racing-F1-Nieuws-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Groot nieuws uit de wereld der Formule 1: de aanvraag van Andretti Formula Racing wordt niet als waardevol beschouwd. De F1 laat in een document weten dat zij denken dat het project niet succesvol gaat zijn. Andretti zou als elfde team niet competitief genoeg zijn om waarde toe te voegen en bovendien zou het de sport schaden als Andretti een motor moet inkopen van een huidige leverancier. Tot nu toe leek het erop dat Andretti de intentie had om met Renault-motoren te gaan rijden in 2025 en 2026.

Stiekem deelt de F1 ook een kleine sneer uit. Er wordt verwezen naar het feit dat de koningsklasse meer voor Andretti zou betekenen dan andersom. Wel wordt de naam van Andretti en de aantrekkingskracht voor de fans gerespecteerd.

Toch laat de F1 de deur wel op een kiertje staan. Punt 20 van het document verwijst naar de intentie van General Motors om vanaf 2028 tot de sport toe te treden als motorleverancier. In dat geval kijkt de F1 anders naar de zaak, omdat General Motors wél veel waarde zou toevoegen en Andretti zo met een eigen motor in de F1 actief kan zijn. Dat gaat dus wel over de periode vanaf 2028.

Dit oordeel zal desondanks een fikse tegenvaller zijn voor Michael Andretti en zijn consorten. Het Amerikaanse team wilde in 2025 of 2026 al toetreden en liet recent al weten dat zij een F1-auto testen in een windtunnel. De voorbereidingen waren in volle gang, maar voorlopig lijkt het niet tot een toetreding te gaan leiden.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak