Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Breaking: McLaren beloont rookie Piastri met nieuw megacontract

Oscar Piastri maakt een goede indruk bij McLaren en daar heeft het team hem voor beloond.

Piastri Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri heeft een gloednieuw contract getekend bij McLaren. Daarom staat hij nu onder contract tot en met het einde van 2026.

De jonge Australiër, die in 2020 F3-kampioen en in 2021 F2-kampioen werd, tekende vorig jaar een meerjarig contract bij McLaren, waardoor hij naar verluidt tot en met 2024 vastlag.

Nog tijdens zijn ijzersterke debuutseizoen heeft McLaren de coureur beloond voor zijn goede prestaties en zijn contract opengebroken. Piastri tekende een nieuwe verbintenis en is nu tot en met 2026 verbonden aan het team uit Woking.

Line-up ligt vast

Vorig jaar verlengde Lando Norris al zijn contract bij McLaren, waardoor hij tot en met 2025 verzekerd is van een F1-zitje. Het team heeft dus voor de komende twee seizoenen al haar volledige line-up vast staan.

Piastri zal zelfs deel uitmaken van McLaren als het nieuwe F1-tijdperk in 2026 ingaat. Dan zal er met nieuwe motoren worden gereden in de koningsklasse van de autosport en ook de F1-bolides gaan er dan weer heel anders uitzien. Met deze move spreekt McLaren dus heel veel vertrouwen uit in de Australiër, wiens manager Mark Webber is.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"