Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2023

Breaking: Diskwalificatie dreigt voor Hamilton en Leclerc vanwege illegale F1-bolides

Een bijzondere twist een kleine drie uur na de GP van de Verenigde Staten. Zowel de auto van Lewis Hamilton als de auto van Charles Leclerc is door de FIA doorverwezen naar de stewards, omdat deze illegaal zouden zijn.

De vloerplank van de Mercedes-bolide van Lewis Hamilton en de vloerplank van de Ferrari-bolide van Charles Leclerc zijn na de GP van de Verenigde Staten niet legaal bevonden door de FIA. Zij hebben de zaak doorverwezen naar de stewards. De vloerplank zou te veel zijn gesleten. Dit kan leiden tot een diskwalificatie.

Onder de vloer van elke F1-bolide zit een plank, die op de baan soms tegen het asfalt komt. Het is de reden dat we vonken van onder de wagens zien komen. Deze plank wordt na het einde van een race gecontroleerd en moet dan nog een minimale dikte hebben. Bij Hamilton en Leclerc waren de skid blocks echter verder gesleten dan volgens de regels is toegestaan. Dat zou dus betekenen dat de auto's illegaal zijn en het duo wordt gediskwalificeerd.

Update: beide coureurs zijn inderdaad gediskwalificeerd.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten