© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Breaking: 'Red Bull rijdt in 2019 met Honda-motoren'

19 jun. 2018 00:10 Ruud Dimmers 1 reacties
Het Formule 1-team van Red Bull Racing breekt definitief met motorleverancier Renault. Vanaf 2019 rijdt Max Verstappen met Honda-motoren. Dit meldt het Franse L'equipe.

Max Verstappen in actie met Honda-motoren

Zoals wij eerder al meldden is de deal tussen Red Bull en Honda al een tijd lang in kannen en kruiken. De overstap wordt op korte termijn later wereldkundig gemaakt. Het gaat daarbij om een contract voor 2019 en 2020 tussen Red Bull en Honda.

Sinds 2007 werkten Renault en Red Bull samen, maar de laatste jaren verliep de relatie uitermate stroef. De Franse krachtbron was geen partij voor de snellere motoren van Mercedes en Ferrari, tot grote frustratie van de werkgever van Verstappen. Red Bull onderzocht sinds eind 2017 de mogelijkheden om over te stappen op Honda-motoren en is er nu van overtuigd dat de Japanse krachtbron de komende jaren beter zal zijn dan de Renault-motor.

Via zusterteam Toro Rosso, dat sinds dit seizoen met Honda racet, heeft Red Bull direct inzicht in alle data over de motoren. Op die manier heeft het een eerlijk vergelijk kunnen treffen tussen de beide motoren. Opvallend is de overstap van Red Bull allerminst, aangezien technici van het team sinds eind 2017 betrokken zijn bij de ontwikkeling van de Honda-motor.

Het F1-team van Red Bull heeft nog niet gereageerd op de laatste berichtgeving, maar de presentatie van Honda lijkt slechts een kwestie van uren of dagen. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen