© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

BREAKING: Vanaf 2018 rijden alle coureurs verplicht met de Halo!

19 jul. 2017 20:44 Ruud Dimmers 5 reacties
Vanaf 2018 rijden alle coureurs verplicht met extra hoofdbescherming. De FIA heeft laten weten dat de Strategy Group besloten heeft tot de invoering van de Halo. Het systeem werd in 2016 getest en veel coureurs gaven aan het systeem niet op hun auto te willen. Ondanks de kritiek van coureurs, teams en fans is besloten om het systeem toch in te voeren.

Strategy Group besluit tot invoering van Halo in de Formule 1

De Halo moet de coureurs beter beschermen tijdens crashes en tegen rondvliegende brokstukken. Coureursvakbond GPDA maakte zich sinds vorig seizoen hard voor extra hoofdbescherming. Reden hiervoor was een aantal ongevallen in andere autosportklassen waarin een coureur zwaar hoofdletsel opliep, soms met de dood als gevolg.

Na veel kritiek van coureurs werd er als alternatief werd er een shield ontwikkeld. Deze optie werd in Silverstone getest door Sebastian Vettel, maar bleek (nog) niet geschikt voor introductie in de Formule 1.

De invoering van de Halo zal ongetwijfeld voor een storm van kritiek zorgen. De noodzaak van het systeem wordt in twijfel getrokken en veel coureurs en fans vinden dat de Halo de Formule 1 in haar DNA aantast.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen