Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

BREAKING: Vanaf 2018 rijden alle coureurs verplicht met de Halo!

Vanaf 2018 rijden alle coureurs verplicht met extra hoofdbescherming. De FIA heeft laten weten dat de Strategy Group besloten heeft tot de invoering van de Halo. Het systeem werd in 2016 getest en veel coureurs gaven aan het systeem niet op hun auto te willen. Ondanks de kritiek van coureurs, teams en fans is besloten om het systeem toch in te voeren.

De Halo moet de coureurs beter beschermen tijdens crashes en tegen rondvliegende brokstukken. Coureursvakbond GPDA maakte zich sinds vorig seizoen hard voor extra hoofdbescherming. Reden hiervoor was een aantal ongevallen in andere autosportklassen waarin een coureur zwaar hoofdletsel opliep, soms met de dood als gevolg. Na veel kritiek van coureurs werd er als alternatief werd er een shield ontwikkeld. Deze optie werd in Silverstone getest door Sebastian Vettel, maar bleek (nog) niet geschikt voor introductie in de Formule 1.

De invoering van de Halo zal ongetwijfeld voor een storm van kritiek zorgen. De noodzaak van het systeem wordt in twijfel getrokken en veel coureurs en fans vinden dat de Halo de Formule 1 in haar DNA aantast.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen