Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Breaking: Verstappen incasseert gridstraf voor GP België

Max Verstappen krijgt officieel een gridstraf van tien plaatsen voor de Grand Prix van België. Red Bull heeft de verbrandingsmotor van de Nederlander voor de vijfde keer gewisseld en daarmee overschrijdt men de limiet.

Verstappen race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De bevestiging vanuit Red Bull en Max Verstappen is daar: de Nederlander krijgt een gridstraf van tien plaatsen voor de Grand Prix van België. Verstappen is toe aan zijn vijfde verbrandingsmotor van het seizoen, terwijl een coureur er in totaal vier mag gebruiken. Het is een direct gevolg van de ERS-problemen van Verstappen in Canada, waar ook andere onderdelen werden aangetast. Een straf was daardoor onvermijdelijk.

Het is de derde keer op rij dat Verstappen met een gridstraf aan het Grand Prix-weekend op Spa-Francorchamps gaat beginnen. De 26-jarige wereldkampioen stoof in 2022 vanaf de veertiende plaats naar de overwinning, waarna hij vorig jaar hetzelfde kunstje herhaalde vanaf de zesde startpositie. Verstappen kan nu in het beste geval vanaf de elfde plaats gaan vertrekken. Bovendien wordt er een nieuw uitlaatsysteem gebruikt door Verstappen, maar dat kan nog worden gedaan zonder een straf te pakken.

De motorwissel volgt in een periode waarin Verstappen en Red Bull alle zeilen moeten bijzetten om de concurrentie te verslaan. Verstappen wist al drie races op rij niet te winnen en ziet Lando Norris en McLaren in de beide kampioenschappen dichterbij sluipen. Het iconische circuit in België biedt mogelijkheden om in te halen, dus het is een strategische keuze om juist hier de motorwissel door te voeren. Verstappen hoopt zondag uiteraard de schade te beperken en zijn voorsprong van 76 punten op Norris niet te veel te laten slinken.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'