Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Breaking: Verstappen krijgt taakstraf van FIA

De stewards hebben uitspraak gedaan over de toch wel vreemde overtreding van Max Verstappen. Tijdens de persconferentie op donderdag liet Verstappen zich meerdere malen fel uit over schelden en schroomde hierbij niet om bepaalde woorden te gebruiken. Hier krijgt de Nederlander een 'taakstraf' voor.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de eerste vrije training moest Max Verstappen zich melden bij de stewards. Niet vanwege een overtreding tijdens die eerste training, maar vanwege een gebeurtenis tijdens de persconferentie op donderdag. Tijdens die bewuste persconferentie schroomde Verstappen niet om enkele scheldwoorden te gebruiken in zijn reactie op de uitlatingen van FIA-president Mohammed Ben Sulayem.

De stewards vonden daar iets van en riepen Verstappen op het matje. De Nederlander heeft daar nu een taakstraf voor gekregen. Volgens de FIA is dit een gepaste straf voor een dergelijke overtreding: "Het is het beleid van de FIA om ervoor te zorgen dat het taalgebruik in haar openbare forums, zoals persconferenties, voldoet aan algemeen aanvaarde normen voor alle doelgroepen en uitzendingen. Dit geldt in het bijzonder voor uitspraken van deelnemers aan de wereldkampioenschappen en dus als rolmodel binnen en buiten de sport. Dit is duidelijk in de reglementen van de FIA en is versterkt door eerdere zaken die voor de Stewards zijn gebracht in de Formule 1, in het bijzonder in Las Vegas in 2023."

"Toen hij naar de stewards werd geroepen, legde de coureur uit dat het gebruikte woord gewoon is, zoals hij het geleerd heeft, omdat Engels niet zijn moedertaal is. Hoewel de stewards accepteren dat dit waar kan zijn, is het belangrijk dat rolmodellen leren om oplettend te zijn wanneer ze spreken op openbare forums, vooral als ze niet onder bepaalde druk staan. Verstappen verontschuldigde zich voor zijn gedrag", zo vervolgt de FIA.

De stewards merken op dat er aanzienlijke boetes zijn opgelegd voor taalgebruik dat beledigend is voor of gericht op specifieke groepen. Dat is hier niet het geval. Maar omdat dit onderwerp eerder aan de orde is geweest en goed bekend is bij de deelnemers, hebben de stewards besloten om een zwaardere straf op te leggen dan voorheen en dat Verstappen 'verplicht wordt tot het verrichten van werk van openbaar belang te verrichten' (Art. 12.4.1.d van de Internationale Sportcode), in overleg met met de secretaris-generaal voor sport van de FIA." 

Wanneer en hoe Verstappen die 'taakstraf' moet gaan inlossen is nog niet bekend. Het is overigens niet de eerste keer dat Verstappen een dergelijke straf krijgt, want na het 'duw-incident' met Esteban Ocon in Brazilië in 2018, moest Verstappen ook al een 'taakstraf' uitvoeren.

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Singapore 2024