Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

Breaking: Vrouw Toto Wolff sleept FIA voor de rechter

Susie Wolff heeft een aanklacht ingediend tegen de FIA vanwege beschuldigingen die eind vorig jaar tegen haar zijn geuit. De vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff werd vorig jaar, onterecht, beschuldigd van belangenverstrengeling.

Susie Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Susie Wolff, directeur van de F1 Driver Academy en vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff neemt maatregelen nadat ze in december onder vuur kwam te liggen. Aanleiding hiervoor was een aankondiging van de FIA dat er een onderzoek werd gestart naar mogelijke belangenverstrengeling.

Dit onderzoek volgde na een publicatie in een magazine waarin werd gesuggereerd dat Susie en Toto Wolff vertrouwelijke informatie hadden gedeeld en dat F1-teams een klacht hadden ingediend bij de FIA.

Susie en Toto Wolff ontkenden direct en fel de aantijgingen, maar ondervonden wel de negatieve gevolgen hiervan - waaronder imagoschade. De FIA liet zo'n twee dagen na de aankondiging van het onderzoek al weten dat de zaak gesloten was omdat er geen aanklacht was ingediend en dat er geen aanleiding was voor een formeel onderzoek.

In de tussenliggende periode lieten alle tien de F1-teams weten dat er door hen geen aanklacht was ingediend.

Susie Wolff heeft nu middels een statement laten weten dat ze juridische stappen tegen de FIA onderneemt. Op 4 maart heeft ze een strafrechtelijke klacht ingediend bij de Franse rechtbank.

"Er is nog steeds geen transparantie of verantwoording met betrekking tot het gedrag van de FIA en haar personeel in deze zaak. Ik vind het belangrijker dan ooit om op te staan, ongepast gedrag aan de kaak te stellen en ervoor te zorgen dat mensen ter verantwoording worden geroepen."

"Hoewel sommigen misschien denken dat zwijgen hen vrijwaart van verantwoordelijkheid - dat is niet zo."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden