Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Breaking: Williams stuurt Sargeant per direct de laan uit, vervanger bekend

Logan Sargeant is per direct zijn zitje bij Williams kwijtgeraakt. Williams-junior Franco Colapinto is zijn vervanger vanaf de Grand Prix van Italië en mag het seizoen afmaken, zo maakt het team bekend.

Sargeant race Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams heeft Logan Sargeant per direct de laan uit gestuurd. De Amerikaan crashte hard tijdens de derde vrije training op Zandvoort, waarna de geruchten over zijn toekomst op gang kwamen. Sargeant presteert al anderhalf jaar niet naar behoren en wordt vanaf 2025 vervangen door Carlos Sainz, maar voor teambaas James Vowles is de maat nu al vol. Sargeant moet vertrekken.

Het team heeft ook gelijk een vervanger naar voren geschoven. Williams-junior Franco Colapinto mag het seizoen afmaken en komt vanaf de Grand Prix van Italië in actie. De Argentijn kwam tijdens de eerste vrije training in Groot-Brittannië al in actie voor het team en maakt zich nu op voor zijn officiële Grand Prix-debuut. Colapinto reed namens MP Motorsport in de Formule 2.

Colapinto is uiteraard erg blij met de kans. "Het is een eer om namens Williams te mogen debuteren in de Formule 1. Dit is hoe dromen eruitzien. Het team heeft een geweldige geschiedenis en een missie om terug te keren naar de top van het veld. Ik kan niet wachten om daar onderdeel van uit maken. Het wordt een enorm leerproces, zeker nu ik halverwege het seizoen instap, maar ik ben er volledig op gefocust om samen met Alex Albon en het team zo hard mogelijk te werken om er een succes van te maken."

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull presenteert snufje voor Verstappen in Bakoe