© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Brendon Hartley niet bezorgd over zijn toekomst in Formule 1

30 mei 2018 07:27 Wanda Bisschop 0 reacties
Brendon Hartley beleeft een moeilijke start van zijn eerste volledige jaar in de Formule 1. In tegenstelling tot teamgenoot Pierre Gasly heeft de Nieuw-Zeelander nog maar één punt gehaald en is het de vraag of hij het seizoen bij Toro Rosso afmaakt.

Hartley 'vecht' elke Formule 1 race voor zijn stoeltje

Al weken gonst het van de geruchten dat Hartley op korte termijn bij Toro Rosso vervangen wordt. Ook in Monaco kwam hij opnieuw niet goed uit de verf. Uitgeschakeld in Q1, een beschadigde voorvleugel bij de start, een tijdstraf voor het overtreden van de snelheid in de pitlane en tenslotte werd hij uit de race gereden door Charles Leclerc.

Hartley zelf heeft ondanks alles toch een positief gevoel overgehouden aan Monaco. "Ik ben best wel tevreden ja. Ik denk zelfs dat punten mogelijk was geweest, als ik niet was aangereden door Charles. Ik heb een goede race gereden en kwam dicht in de buurt van de punten," aldus Hartley tegenover Motorsport-Total.

Hartley lag op dat moment op de elfde plek en was volop aan het jagen op Carlos Sainz die problemen had met zijn banden.

Hoewel er van diverse kanten wordt geroepen dat Toro Rosso hard op zoek is naar een vervanger, maakt Hartley zich in ieder geval nog geen zorgen. Hij kijkt juist uit naar de volgende race.

"Er komt een motorupdate aan en ook hebben we in Canada een nieuwe vloer. Het lijkt erop dat we eindelijk door krijgen hoe we het potentieel van onze auto moeten benutten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen