Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brendon Hartley worstelt met druk: 'Ik sta er alleen voor'

Voor Brendon Hartley is zijn rentree bij Red Bull nog niet het sprookje geworden waar hij op had gehoopt. De Nieuw-Zeelander die vrij onverwacht mocht instappen na het vertrek van Daniil Kvyat en Carlos Sainz bij Toro Rosso, heeft vooral moeite om met de druk om te gaan. De verschillen tussen het langeafstandsracen en de Formule 1 zijn dan ook erg groot volgens Hartley.

Vorig jaar maakte Brendon Hartley tijdens de Grand Prix van Amerika zijn debuut in de koningsklasse van de autosport. Nadat Red Bull hem op jonge leeftijd liet varen, werd hem op 27-jarige leeftijd gratie verleend door Helmut Marko. De Nieuw-Zeelander debuteerde daarmee in de Formule 1 en deed dat niet eens onverdienstelijk met een dertiende plek tijdens zijn debuutrace. Maar na tien wedstrijden staat Hartley slechts op één punt, terwijl teamgenoot Pierre Gasly in elf wedstrijd achttien punten binnenhaalde. "Je kan stellen dat ik geen beste start gehad heb, dat weet ik" , erkent Hartley dan ook tegenover Motorsport.com. "Toch heb ik in de eerste drie wedstrijden wel twee keer mijn teamgenoot verslagen in de kwalificatie. Het is een doorlopend leerproces."

Een echte verklaring voor zijn tegenvallende prestaties heeft Hartley niet, al heeft hij wel een vermoeden. "De druk in de Formule 1 is enorm. Je hebt constant alle ogen op je gericht en je kunt de druk niet delen met z'n drieën zoals in het langeafstandsracen. Je staat er alleen voor." "Ik moet mezelf er soms aan herinneren waarom ik dit doe, want er komt veel druk bij kijken. Toch geniet er ik wel van, ondanks al die druk" , aldus Hartley. In Canada gaat Hartley op zoek naar nog meer punten voor op zijn palmares. Gezien zijn positie binnen het team heeft hij deze dan ook hard nodig.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen