Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Britse F1-prominenten hopen op chaos: "Als je niet zo'n race krijgt, wint Verstappen gewoon"

Max Verstappen heeft dit seizoen al 14 F1-overwinningen achter zijn naam staan. Damon Hill en Jolyon Palmer blikken vooruit op de Grand Prix van Brazilië en hopen op een rommelige race.

Komend weekend wordt in Brazilië de voorlaatste Grand Prix van het seizoen verreden. Tot op heden zagen we dit seizoen nog niet veel variatie in de podiumfinishers. Vaak was het Max Verstappen op P1 en de rest van het podium was gevuld met teamgenoot Sergio Perez en een coureur van Ferrari of Mercedes. Alleen in Imola zagen we een een coureur van buiten de top 3 teams op het podium, namelijk McLaren-coureur Lando Norris. Het kan volgens F1-wereldkampioen Damon Hill komend weekend in Brazilië ook zo'n race worden. "Het is een circuit waar er gelukkig veel ingehaald kan worden, dus we zullen heel wat inhaalacties en drama zien. En ook nu het kampioenschap beslist is, zou het een rommelige race kunnen worden", aldus Hill in de F1 Nation podcast.

Een verschil met vorig seizoen

Voormalig F1-coureur Jolyon Palmer wil in Brazilië maar al te graag zo'n race zien. "Ik hoop dat het een rommelige race gaat worden, want die hebben we dit jaar nog niet veel gehad", waarna hij uitlegt wat hij ermee bedoelt. "Wat incidenten, wat safety cars, iets wat je niet verwacht." "Vorig jaar won Ocon een race, stonden Alonso, Vettel en Gasly op het podium en won zelfs Ricciardo een race! Het gebeurde allemaal vorig jaar. Dit jaar had je alleen Lando Norris die een derde plek pakte in Imola, wat ook (net als in Brazilië, red.) een sprintrace was", gaat Palmer verder. "Dus je moet een rommelige race hebben, want anders wordt het hoogstwaarschijnlijk een race waarin Max Verstappen zal winnen, omdat de Red Bull-bolide erg snel zal zijn, zeker op het lange rechte stuk. Ik hoop dat we gewoon een geweldige race krijgen."

Waarom kan het een rommelige race worden?

Naast het feit dat het voor de coureurs natuurlijk mooi is om een podium te pakken en hun concullega's met champagne onder te spuiten, zijn de punten die ze ervoor krijgen voor veel teams nog van groot belang; ook al is de kampioen al bekend. "Veel teams en coureurs vechten nog voor posities. Je hebt de strijd tussen Alpine en McLaren, dus die coureurs zullen zich vastbijten in dat gevecht. Het zelfde geldt voor Alfa Romeo en Aston Martin. Alle coureurs achterin het veld, als zij kans maken om wat punten te scoren, dan zou dat enorm zijn voor hen", legt Palmer uit. Maar juist ook omdat er voor sommigen niet veel meer om voor te strijden is, kan het een rommelige race worden, denkt de Brit. "Hun toekomst voor volgend seizoen is zeker. Ze racen eigenlijk nergens meer voor behalve voor het plezier. Doordat de titels zijn verzilverd, denk ik dat er nu meer kans is op chaos."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"