Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Britse F1-prominenten waarschuwen Hamilton-critici na titel Verstappen

Lewis Hamilton gaat dit seizoen weer op jacht naar de wereldtitel. Het zou zijn achtste zijn. Volgens de Britse F1-prominenten zal hun landgenoot dit jaar tot op het bot gemotiveerd zijn vanwege de manier waarop het vorige seizoen tot een einde is gekomen.

Hamilton Bahrein Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
Lewis Hamilton liet een winter lang niets van zich horen, maar is nu helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. In Groot-Brittannië hebben ze veel vertrouwen in de Mercedes-coureur. Voormalig F1-coureur Karun Chandhok, nu Sky Sports-analist, denkt dat Verstappen door zijn overwinning in Abu Dhabi 'aan de staart van de tijger' heeft getrokken en hij verwacht dan ook een getergde coureur te zien dit seizoen.

"Er konden twee verschillende dingen gebeuren na de race in Abu Dhabi. Ofwel Lewis bleef gedesillusioneerd achter, ofwel je 'hebt aan de start van de tijger getrokken'. Ik verwacht dat het de tweede optie is", aldus Chandhok.

"Hamilton mag niet onderschat worden"

Hamilton is inmiddels 37 lentes jong, maar volgens de Britten presteert hij nog steeds op de toppen van zijn kunnen. Dit seizoen heeft hij George Russell aan zijn zijde, die in Groot-Brittannië door velen wordt gezien als een toekomstig wereldkampioen.

Paul di Resta, een andere Sky Sports-analist, denkt dat Russell het Lewis inderdaad wel eens lastig kan maken, maar benadrukt dat Hamilton niet onderschat mag worden. "George is geweldig in de kwalificatie en hij zal vast wel met een aantal rondjes komen die Lewis gaan verbazen."

"Toch wordt Hamilton door sommige critici volgens mij onderschat, hoe meedogenloos hij is tijdens de races. Hij is een beest als het aankomt op het maximale uit de auto persen", aldus Di Resta.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

31 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen hekelt 'extreem pijnlijk' Red Bull-probleem