© VOLKSWAGEN AG

Nieuwsoverzicht

Britse Formule 3 beloont inhalen met punten

22 feb. 2018 12:10 Arthur Wulms 0 reacties
Het Britse Formule 3 kampioenschap heeft voor 2018 een nieuwe regel ingevoerd. Coureurs gaan punten scoren op basis van inhaalacties.

Britse Formule 3 gaat punten uitdelen voor inhaalmanoeuvres

De autosport heeft een geschiedenis van veel aparte regels. Denk aan de dubbele punten in de Formule 1 en de (uit nood geboren) autowissels in de Formule E. Het Britse Formule 3 kampioenschap doet dit jaar een duit in het zakje. De coureurs krijgen punten voor inhaalacties. Het junioren kampioenschap heeft een rijke geschiedenis met beroemde kampioenen. Ayrton Senna, Mika Hakkinen en Daniel Ricciardo hebben allemaal gezegevierd in de opstapklasse. 

Elk weekend bestaat uit drie races. De tweede race begint met een reversed grid en coureurs worden beloond voor elke positie die ze winnen. Omdat de winnaar 'slechts' 20 punten ontvangt (in vergelijking met de 35 punten voor race één en drie), kan het puntentotaal op die manier aardig worden opgekrikt.

Organisator van het kampioenschap Jonathan Palmer (vader van Jolyon) denkt dat de regel inhalen stimuleert. 

''Het kampioenschap heeft een rijke en innovatieve geschiedenis. Het doel is om de aantrekkingskracht van de motorsport te maximaliseren. De reversed grid in combinatie met het nieuwe puntensysteem gaat voor boeiende races zorgen. Zowel voor coureurs, teams en de fans. Het is erg leerzaam voor de coureurs, aangezien we ze meer mogelijkheden geven om in te halen.''

Het is een interessant idee maar of het de Formule 1 gaat halen valt te bezien. In principe worden coureurs al beloond met inhaalmanoeuvres. Wanneer een coureur bijvoorbeeld van P5 naar P4 gaat krijgt hij extra punten voor de positie. Uiteindelijk is het wel een boeiend concept en wordt het interessant om te zien hoe het uitpakt. Wie weet welke kampioenschappen het in de toekomst gaan overnemen? Voor Max Verstappen zou het in ieder geval een mooie regel zijn. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen