Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2020

F1-race Silverstone definitief zonder publiek: “Werken aan race achter gesloten deuren”

Het nieuws hing al enige tijd in de lucht, maar mocht de Britse Grand Prix doorgaan, dan zal dit achter gesloten deuren plaatsvinden. Wel gaat het werk achter de schermen onverminderd door.

Silverstone 2018
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

"Ik ben enorm teleurgesteld om jullie te laten weten dat we de Grand Prix van Groot-Brittannië dit jaar niet kunnen laten plaatsvinden voor de ogen van de fans op het circuit", zo laat de directeur van het circuit, Stuart Pringle, maandagochtend weten aan de tickethouders. "We hebben het doorhakken van deze knoop zo lang mogelijk uitgesteld, maar het is duidelijk dat een Grand Prix onder normale omstandigheden niet haalbaar is."

"Met de veiligheid van iedereen die betrokken is bij het evenement, van de marshalls tot de fans, is dit de beste, veiligste en eigenlijk enige keuze die we kunnen maken", zo concludeert Pringle, die benadrukt dat de race in Groot-Brittannië nog zeker niet van de baan is. "Zoals we al meer dan eens hebben aangegeven steunen we de Formule 1 in hun zoektocht naar alternatieve manieren om de races plaats te kunnen laten vinden en we werken daar achter de schermen samen met hen en de Britse overheid aan."

Tickethouders kunnen ervoor kiezen om in 2021 gebruik te maken van hun toegangskaarten, of deze terug te geven en vervolgens hun geld terug te krijgen. Ook heeft de GP-organisatie de intentie om in 2021 tickets uit te delen aan Brits zorgpersoneel, als bedankje voor het harde werk dat ze momenteel verrichten.

Volgens de laatste geruchten kunnen er ook op Silverstone mogelijk twee races worden verreden in juli, direct nadat er twee races zijn verreden in Oostenrijk.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten