Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Britse media walgen van Formule 1-ontknoping: "Hamilton beroofd van titel"

In Groot-Brittannië is het alle hens aan dek nadat Max Verstappen de wereldtitel heeft veroverd. De Britse media vindt dat de achtste titel van Lewis Hamilton is afgepakt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts
Daar waar men in Nederland logischerwijs superlatieven tekort komt voor de prestatie van Max Verstappen, schreeuwt men in Groot-Brittannië moord en brand! "Diefstal!", zo kopt de grootste krant Daily Mail op maandagochtend.

"Enorme woede nadat Hamilton is beroofd van zijn achtste wereldtitel, terwijl Mercedes klaar is om de gang naar de rechter te maken. F1 is een realityshow. Het werd als de grootste climax van een Formule 1-seizoen ooit gepromoot, dus gaf men aan de wereld wat iedereen wilde."

"Het concept eerlijkheid en rechtvaardigheid is echter in de prullenbak gegooid door de Formule 1. Men wilde te graag voor drama en spektakel zorgen. Dit zal goed scoren bij Netflix. Als kijker was het namelijk wel een geweldig einde!"

"Betwistbare beslissing"

Bij de BBC, de Britse variant van de NOS, zette men vraagtekens bij de beslissing van wedstrijdleider Michael Masi om de race voor een ronde nog te laten gaan. "Wat er is gebeurd zou in een normale race niet zijn voorgekomen. Een coureur vertelde ons zelf dat hij dacht dat het alleen vanwege de entertainmentwaarde zo was opgelost."

"Er zullen nog veel vragen worden gesteld en dit kan nog enorme gevolgen gaan hebben. Het is lastig voor te stellen dat dat niet zo is. Er is dit jaar veel inconsistentie geweest bij de beslissingen van de stewards, al helemaal rond Verstappen."

Volgens de BBC staat de geloofwaardigheid van de sport op het spel. "Niet alleen van de sport, maar ook van de FIA. Op vrijdag is er een verkiezing bij de FIA en wordt er een nieuwe president gekozen. Wat zou de opvolger van Jean Todt hier van maken?"

Toch oordeelt de BBC dat Verstappen de titel ook wel verdient. "Wat je er ook van vindt, er was geen verkeerde kampioen geweest. Verstappen en Hamilton hebben beiden een indrukwekkend seizoen gereden en staken met kop en schouders boven de rest uit. Het seizoen heeft wereldwijd iedereen bezig gehouden."

'Max'imale pijn

De krantenkoppen aan de andere kant van de Noordzee waren creatief. "Max pain", kopte The Daily Express, terwijl Metro 'Max-imum chaos' koos. Eerst genoemde vond dat Hamilton onrecht aan was gedaan. "Hij is beroofd van zijn titel. Maar Max is de verdiende kampioen. Stop met al die onderzoeken. Dit gevecht moet op de baan uitgevochten worden, niet door advocaten."

"Het is aanlokkelijk om Verstappens titel weg te zetten als een 'besmette' titel, maar dat is niet terecht. Hij heeft in 2021 de meeste races gewonnen, de meeste polepositions gepakt en de meeste ronden aan de leiding gereden. Hij stond vaker dan welke coureur dan ook op het ereschavot en was het meest constant van iedereen", aldus de Britse krant.

Tot slot kreeg Hamilton ook nog complimenten, want de Brit ging goed om met het 'hartverscheurende' verlies. "Hij was de verpersoonlijking van genade tijdens deze hartverscheurende avond. Nadat de titel uit zijn handen glipte na die gestoorde finale had hij het fatsoen om Max te feliciteren", aldus de Britten.

127 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin