Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Sky-journalist vreest dat Verstappen onverslaanbaar is: 'Zelfs beter dan Hamilton'

Ted Kravitz verwacht dat het een zwaar jaar wordt voor de concurrenten van Max Verstappen en Red Bull. De Britse F1-journalist geeft drie redenen waardoor ze opnieuw kunnen gaan domineren.

Hamilon Verstappen USA United States 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een ongelooflijk dominant jaar in 2022 zullen Max Verstappen en Red Bull de wereldtitels in de Formule 1 gaan verdedigen. Dit moeten ze doen met een flinke handicap vanwege hun finishpositie vorig jaar en natuurlijk vanwege de budgetcap-rel, maar in Groot-Brittannië maken ze zich geen zorgen over Red Bull.

Sky Sports journalist Ted Kravitz verwacht dat het duo Red Bull-Verstappen vrijwel onverslaanbaar is in 2023 en geeft daarvoor drie duidelijke redenen. "Ze hebben vorig jaar al een zeer licht chassis ontworpen, welke ze dit jaar zullen introduceren. Ze hebben er nog nooit mee geracet, maar ze zullen het nu gaan gebruiken als basis", Zo trapt hij af bij Sky Sports.

De RB19 heeft volgens Kravitz zelfs ondergewicht en is dus lichter dan de minimale 798 kilogram. "Maar ze kunnen natuurlijk ballast toevoegen zodat ze op de limiet zitten. Dit is voordeel nummer één voor het team."

Max Verstappen

Kravitz vervolgt: "Voordeel nummer twee is dat ze al het aerodynamische werk en design al hebben gedaan voordat de restricties vanwege de budgetcap-straf ingaan. Dat werk is al gedaan voordat de gevolgen merkbaar zijn."

De derde reden is volgens Kravitz de ongelooflijke prestaties van Max Verstappen. "Ze hebben de beste coureur op de grid als we kijken naar hoe goed hij op dit moment in vorm is. Zelfs als we hem vergelijken met hoe Lewis Hamilton op dit moment in vorm is. Lewis hebben we niet in kampioenschapsvorm gezien sinds het einde van 2021. We weten wat er toen is gebeurd."

"Max Verstappen is ongelooflijk in vorm en dat zal het derde deel zijn van Red Bulls geheime wapen", aldus Kravitz.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull