Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Zak Brown

Brown doet boekje open: 'Wolff en Horner mogen elkaar écht niet'

Tijdens het kampioenschapsgevecht in 2021 speelden naast Max Verstappen en Lewis Hamilton ook de teambazen van de twee coureurs een grote rol in het WK. Volgens Zak Brown was het drama tussen Toto Wolff en Christian Horner deels toneel, maar mogen de twee elkaar desondanks totaal niet.

Horner Wolff GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Gedurende de Grand Prix-weekenden hoorden we regelmatig een sneer, uithaal of een andere negatieve uitspraak van Toto Wolff of Christian Horner. De teambazen van Mercedes en Red Bull voerden naast het asfalt een felle strijd. Zak Brown bekeek de titelstrijd vanaf de zijlijn en bevestigt dat de twee teambazen elkaar niet echt lijken te mogen.

"Ze mogen elkaar écht niet", zegt hij in gesprek met onder meer RacingNews365. De teambazen staan regelmatig in de spotlights, iets wat volgens Brown enigszins bewust wordt gedaan. "Sommige mensen zetten zichzelf graag in de spotlights omdat zij zichzelf daar graag willen zien. Ik denk dat het geweldig is voor de fans, die emotie in de sport."

"Het is een hele emotionele sport, net zoals alle andere sporten. Dit voegt alleen maar meer drama toe aan het seizoen." Ondanks dat Wolff en Horner elkaar volgens Brown niet mogen en de meeste momenten tussen de twee echt gemeend zijn, legt de CEO van McLaren Racing uit dat er ook een beetje toneel bij komt kijken. "Ik denk dat ze van tijd tot tijd ook wel een beetje spelen met de camera's."

Brown heeft genoten van Verstappen en Hamilton

Terwijl McLaren aan het strijden was voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap, welke ze uiteindelijk verloren van Ferrari, genoot Brown van de actie aan de voorkant van het veld. Zelf kon de Britse renstal schitteren in Monza door als eerste en tweede te finishen, maar het grootste deel van het seizoen moesten ze genoegen nemen met de finishplaatsen achter Red Bull, Mercedes en regelmatig de Ferrari's.

"Het kampioenschapsgevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen is echt awesome geweest om te zien", blikt Brown terug. "Ik kan me de strijd niet meer herinneren sinds coureurs als Ayrton Senna en Alain Prost, of kampioenschappen met Lewis en Felipe Massa, of Fernando Alonso. Dat het op deze manier doorgaat tot de finale van het seizoen!"

Natuurlijk hoopt McLaren vanaf 2022 mee te doen met de strijd aan de voorkant van het veld. Brown verwacht dan ook dat de nieuwe reglementen hieraan bij zullen dragen, al durft hij nog niet te zeggen of de renstal gelijk een gooi kan doen naar de wereldtitel.

Ook interessant:

Slimme Verstappen had uitdaging van beter Mercedes nodig

Niemand pakte uiteindelijk het kampioenschap van Verstappen nog af en met alle gebeurtenissen na de laatste race van het F1-seizoen is er genoeg om over na te praten! Dit doen autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk dan ook in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast!

12 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"