Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown haalt vernietigend uit naar Marko: "Het is ongepast!"

Helmut Marko liet in de herfststop weten dat Max Verstappen de favoriet voor de wereldtitel is, ook omdat Lando Norris bepaalde mentale zwakheden heeft. Het komt Marko op een snoeiharde reactie van Zak Brown te staan.

Brown USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lando Norris nadert de climax. Verstappen verdedigt in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten en is volgens Helmut Marko de favoriet, ook mentaal. De Oostenrijker zei in de herfststop namelijk het volgende over Norris:

"Van Norris weten we dat hij bepaalde zwakke punten heeft, vooral wat de start betreft", liet Marko weten bij Motorsport Magazin. "Maar ik heb nu ook gelezen dat hij zelfs op de dag van de race bepaalde rituelen in acht moet nemen om überhaupt te kunnen presteren." 

Het komt Marko op een keiharde reactie van Zak Brown te staan. De CEO van McLaren is duidelijk niet blij met de woorden van de Red Bull-adviseur.

"Lando is erg enthousiast over de laatste zes races en de sprintraces", vertelt Brown tegenover onder meer RacingNews365. "Hij heeft meer focus dan ooit en begint aan raceweekenden zoals Oscar Piastri en alle andere coureurs. Lando is gefocust op zijn taak, zit met engineers, doet zijn commerciële werk, zijn mediawerk én ontspant. Ik heb de woorden van Helmut gelezen. Die waren teleurstellend, maar niet verrassend."

Brown legt uit waarom hij zich opwindt. "Lando is een ambassadeur voor mentale gezondheid en ook Toto Wolff heeft erover gesproken. Ik denk dat het een serieus probleem is waar we over proberen te praten en het zo naar de voorgrond te brengen. Het is ongepast om een steek over deze situatie uit te delen. Op die manier gaan we 10 tot 20 jaar terug in de tijd. Het is allemaal leuk en aardig om te weten hoe sommige mensen gaan racen en welke tactieken ze gebruiken vanuit een sportief perspectief, maar ik vond het nogal een slechte uitspraak."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull-engineer onthult: "Verstappen ontsnapte aan uitvalbeurt"