Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Boullier: 'McLaren seconde sneller dankzij Renault-motor'

Na drie lastige jaren met Honda is McLaren overgestapt naar Renault. De Franse krachtbron moet het team weer nieuw elan geven. Volgens teambaas Eric Boullier boekte het team een tijdwinst van één seconde per ronde door de overstap.

De verwachtingen rondom McLaren zijn hooggespannen in 2018. Het team deed er in de afgelopen maanden alles aan om Honda zwart te maken en Renault te omarmen als de redders van het team. Nu de Britse renstal eindelijk een redelijke motor heeft droomt het van podiumplaatsen en zeges. Eric Boullier laat aan L'Equipe weten dat het team erg onder de indruk is van de Renault-motor. " Het vergde wat tijd om onze auto aan te passen aan de afmetingen van de Renault-motor. Op dit moment is het nog te vroeg om voorspellingen te doen, want onze concurrenten zitten ook niet stil."

McLaren probeert de verwachtingen wat te temperen, maar is anderzijds erg blij met de resultaten die het behaalt in de simulator. " Uit onze data van de simulator blijkt dat we met de Renault-motor een tijdwinst van één seconde per ronde boeken ten opzichte van vorig seizoen." De laatste podiumplaats van McLaren dateert uit 2014. Toen werd het team tweede en derde tijdens de openingsrace in Australië. Voor een zege moeten we nog verder terug in de geschiedenisboeken. In 2012 won het legendarische team haar laatste Grand Prix.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China