Boullier: 'McLaren seconde sneller dankzij Renault-motor'

05 feb. 2018 11:25 Ruud Dimmers 0 reacties
Na drie lastige jaren met Honda is McLaren overgestapt naar Renault. De Franse krachtbron moet het team weer nieuw elan geven. Volgens teambaas Eric Boullier boekte het team een tijdwinst van één seconde per ronde door de overstap.

McLaren boekt tijdwinst van een seconde per ronde door overstap naar Renault

De verwachtingen rondom McLaren zijn hooggespannen in 2018. Het team deed er in de afgelopen maanden alles aan om Honda zwart te maken en Renault te omarmen als de redders van het team. Nu de Britse renstal eindelijk een redelijke motor heeft droomt het van podiumplaatsen en zeges.

Eric Boullier laat aan L'Equipe weten dat het team erg onder de indruk is van de Renault-motor.

"Het vergde wat tijd om onze auto aan te passen aan de afmetingen van de Renault-motor. Op dit moment is het nog te vroeg om voorspellingen te doen, want onze concurrenten zitten ook niet stil."

McLaren probeert de verwachtingen wat te temperen, maar is anderzijds erg blij met de resultaten die het behaalt in de simulator. 

"Uit onze data van de simulator blijkt dat we met de Renault-motor een tijdwinst van één seconde per ronde boeken ten opzichte van vorig seizoen."

De laatste podiumplaats van McLaren dateert uit 2014. Toen werd het team tweede en derde tijdens de openingsrace in Australië. Voor een zege moeten we nog verder terug in de geschiedenisboeken. In 2012 won het legendarische team haar laatste Grand Prix.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen