Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown reageert veelzeggend op titanenstrijd Verstappen en Norris

McLaren-CEO Zak Brown is er normaal gesproken als de kippen bij om zijn mening te geven na een Formule 1 Grand Prix, maar na de race in Austin was de Amerikaan opvallend stil. Maar op X, voorheen Twitter, laat hij op een veelzeggende manier van zich horen.

Brown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met Lando Norris als polesitter en Oscar Piastri op P5 had McLaren alle kans op in ieder geval één podiumplek in de Grand Prix van de Verenigde Staten. Maar uiteindelijk eindigde Norris op P4, terwijl Piastri geen positie won en recht achter zijn teamgenoot finishte. Maar het ging vooral over de straf voor Norris, nadat hij Max Verstappen buiten de baan inhaalde. De Brit kreeg vijf seconden aan zijn broek, waardoor hij uiteindelijk zijn P3 op de baan in een vierde positie zag veranderen.

Damon Hill, de wereldkampioen van 1996, laat op X, voorheen Twitter, zijn mening horen over het incident tussen de twee kemphanen. "Ik ben er niet van overtuigd dat de stewards deze race consistent waren. Maar Lando ging te diep om Verstappen te passeren en deed dat buiten de baan. Dat gezegd hebbende: Max gaf hem geen ruimte bij het uitkomen en ramde hem in de eerste bocht in de openingsronde van de baan. De regels moeten beter", zo is de mening van Hill.

Opvallend genoeg reageert Zak Brown, de CEO van McLaren, op het bericht van de oud-wereldkampioen. "Damon, ik ben ervan overtuigd dat het niet zo is!", is de veelzeggende quote van de Amerikaan.

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen