Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown stookt Red Bull-vuurtje op: "Newey eerste dominosteen die valt"

De CEO van McLaren, Zak Brown, heeft het vuurtje bij Red Bull verder opgestookt. Hij is niet verrast door het vertrek van Adrian Newey bij de Oostenrijkse renstal en denkt dat hij niet het enige dominosteentje is dat gaat omvallen.

Brown Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Topontwerper Adrian Newey vertrekt aan het begin van 2025 bij Red Bull Racing. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar werd woensdag dan ook officieel bevestigd door het team zelf. De CEO van McLaren, Zak Brown, werd naar zijn reactie gevraagd op het vertrek van de ontwerper.

"Ben ik verrast? Zes maanden geleden zou ik verrast zijn geweest, denk ik", zo begint Brown zijn verhaal tegenover RacingNews365. "Gezien alles wat er sinds het begin van het jaar is gebeurd en gezien het feit dat ik Adrian vrij goed ken en hij een zeer integer individu is, ben ik niet verrast dat hij weggaat. Ik denk dat de dingen die daar gebeuren een beetje destabiliserend zijn. Het is waarschijnlijk de eerste domino die valt en ik denk niet dat het de laatste is op basis van de cv's die rondvliegen. En we hebben bij onszelf een toename gezien van cv's die onze kant op zijn gekomen."

Brown vervolgt: "Ik denk dat Adrian de meest succesvolle ontwerper aller tijden is. Dus naast het technische dat hij bij een raceteam brengt, mensen willen werken voor mensen zoals Adrian Newey en willen met hem samenwerken. Dus ik denk dat ze dat missen wat hij puur technisch gezien in het team brengt. En dan denk ik dat het leiderschap en de opwinding die mensen krijgen door met hem te werken gemist zal worden."

Naar Williams?

Heeft Brown dan interesse om Newey binnen te halen bij McLaren? Daar gaat de CEO niet echt op in. "Ik ben erg blij met al het werk dat de mannen en vrouwen bij McLaren doen. Ik denk dat we sinds de tweede helft van vorig jaar hebben laten zien dat we weten hoe we de performance moeten toevoegen aan de auto. Dus ik heb alle vertrouwen in het team dat we hebben. We zijn op zoek om weer vooraan mee te doen en ik denk dat we de mensen, het talent, het materiaal en de coureurs hebben om dat voor elkaar te krijgen. Dus we blijven gewoon op koers", aldus Brown.

Ook James Vowles, de teambaas van Williams, gaat in op een mogelijke komst van Newey bij zijn team. RacingNews365 kon eerder melden dat Williams in gesprek is met Newey. "Het was meer een luchtig gesprek en we wilden in principe een extra gesprek hebben over bepaalde dingen." Daarna gaat Vowles verder. "Ik denk dat we een team zonder iets van politiek zijn. We zijn een klein team dat zich een weg terug naar voren probeert te banen en ik denk dat het perfect zou passen bij iemand die zich mogelijk in zo'n uitdaging wil storten."

"We worden gedreven door een groep individuen. Het draait allemaal om racen en hopelijk speelt dat in op zijn sterke punten. En dan heb je met Adrian iemand met zijn reputatie en zijn touch. Er is geen team waar hij niet het verschil heeft gemaakt en ik denk dat iedereen hier dom zou zijn om niet op zijn minst een gesprek met hem aan te gaan in dit stadium."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco