Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle: "Alleen deze twee coureurs zouden naast Verstappen overleven"

Max Verstappen is momenteel een klasse apart, maar volgens Martin Brundle zouden er twee coureurs wel intern de Red Bull-strijd met hem aan kunnen gaan. Vooralsnog zal dat niet gebeuren, denkt de Brit.

Perez Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ook voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle was afgelopen weekend aanwezig in Canada, waar hij namens het Britse Sky Sports het commentaar verzorgde voor de race op het Île Notre-Dame. Hij zag hoe Max Verstappen wederom domineerde en is onder de indruk van de prestaties van de Nederlander en zijn team, zo beschrijft hij in zijn column.

"Op het eerste gezicht was de GP van Canada 'gewoon' weer een dominante race voor Max Verstappen en Red Bull, maar dat Max Verstappen zijn 41e zege pakte en Red Bull haar honderdste, was opvallend, zeker wetende dat beide partijen pas relatief kort in de sport aanwezig zijn."

"Op het podium zagen we met Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Max Verstappen drie geweldige kampioenen. Ze werden vergezeld door Adrian Newey, die zijn tweehonderdste zege in de Formule 1 had veroverd."

"De enige echte uitdaging voor Verstappen was een ongelukkige vogel en een klein uitstapje over een gemeen 'broodje', waar George Russell eerder slachtoffer van werd." Verstappen hield zijn bolide echter wel uit de muur. Brundle vervolgt: "Max was op de radio aan het lachen over het moment. Hij presteert op de top van zijn kunnen en alles valt momenteel goed."

Sergio Perez

Daar waar Verstappen schitterde, kende teamgenoot Sergio Perez voor het derde weekend op rij een lastige tijd. Brundle wijst naar het moment waarop alles mis ging. "Perez won op indrukwekkende wijze twee van de eerste vier races, maar nadat Max in Miami vanaf de negende startplek op comfortabele wijze polesitter Checo versloeg, is alles in elkaar gestort."

"Hij zal al zijn volwassenheid en ervaring moeten gebruiken, samen met de steun van zijn team en familie, om zo alles weer op een rijtje te zetten en zijn ware potentie en snelheid aan de wereld te tonen.

Volgens Brundle zijn er slechts twee coureurs die het naast Verstappen uit zouden kunnen houden. "Ik denk dat alleen Alonso en Hamilton op dit moment in staat zijn om het tegen Verstappen op te nemen. Ten zeerste betwijfel ik of Red Bull hun grillen echter in het team naast Verstappen wil hebben."

"Het perfecte scenario voor het team zou zijn dat Checo elke race tweede achter Max eindigt, en dat hij wint als dat Verstappen niet lukt. Pierre Gasly en Alex Albon hebben het ook al aan den lijve ondervonden dat je ten onder kan gaan aan de snelheid van Verstappen. Red Bull kan het zich echter niet veroorloven dat Perez niet in vorm is als Mercedes, Ferrari en Aston Martin dichterbij komen. Daarom zullen ze Checo blijven steunen", zo sluit de Brit zijn verhaal af.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami