Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle: "Als Verstappen dat verliest, weet je dat hij gaat stoppen"

Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle heeft aangegeven wanneer hij denkt dat het overduidelijk wordt dat Max Verstappen op het punt staat de Formule 1 te verlaten. Hij wijst daarbij in zijn persoonlijke column voor Sky Sports op de voorbije Grand Prix van Australië.

Verstappen GP Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

"Ondanks de geweldige succesreeks van Verstappen was Max in eerste instantie erg boos over het feit dat zijn auto hem in de steek had gelaten", zo schrijft Brundle.

"Op het moment dat de adrenaline wat is weggeëbd, is hij tegenwoordig erg sterk in het managen van zijn emoties. Als hij echter ooit die vurige passie in het heetst van de strijd verliest, dan weet je dat hij op het punt staat te stoppen."

Als Verstappen niet was uitgevallen, had hij dan kans gemaakt op de race-overwinning? Brundle twijfelt. Het was immers Carlos Sainz die Verstappen op de baan al in had weten te halen.

"Sergio Perez werd slechts vijfde in die andere Red Bull op een halve minuut voordat de virtual safety car gedurende de laatste ronde in het leven werd geroepen. Aan de andere kant hield McLaren Ferrari goed bij, wat weer doet vermoeden dat Verstappen er gewoon bij had gezeten."

De slotconclusie van Brundle? "We zullen het antwoord nooit zeker weten, maar mijn gevoel zegt me dat het sowieso een Ferrari-dag was geworden."

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China