Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle begrijpt niets van keuze Verstappen: "Verspilde energie"

Max Verstappen wist in Singapore niet alleen de ogen op zich gericht dankzij zijn prestaties op de baan, maar ook dankzij zijn geschil met de FIA. Volgens Martin Brundle, voormalig F1-coureur en hedendaags analist, verspilt de regerend wereldkampioen kostbare energie en raakt hij afgeleid door het gedoe met de autosportfederatie.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen baarde weer eens opzien in Singapore. Zijn prestaties waren veel beter dan verwacht, maar het was toch vooral het verhaal naast de baan wat bij de meeste mensen zal blijven hangen. Want na aanleiding van de persconferentie van donderdag moest Verstappen zich plots melden bij de stewards. De Nederlander gebruikte meermaals het woord 'fucked' en daar vond de FIA wat van. Verstappen kreeg een taakstraf, maar daarmee was de kous nog niet af.

Want die opgelegde taakstraf leek te werken als een rode lap op een stier. Verstappen ging in een soort protestmodus en wilde niet langer uitgebreid antwoorden op de persconferentie, georganiseerd door de FIA. Volgens Verstappen kon hij daar namelijk niet langer vrijuit spreken. Na afloop van die persconferenties gaf Verstappen vervolgens buiten de FIA-ruimtes wél uitgebreid antwoord. Martin Brundle was ook in Singapore en zag de protestacties van Verstappen van dichtbij. In zijn wekelijkse column bij Sky Sports laat hij duidelijk blijken dat hij niet zo goed begrijpt waarom Verstappen zó ver gaat: "Ik snap niet waarom Max zich laat afleiden en meesleept in de vloekstrijd met de FIA."

"Het is verspilde energie en het heeft geen enkel nut voor hem, maar hij wilde nog steeds nauwelijks vragen beantwoorden tijdens de persconferentie na de race," zo vervolgt Brundle. "De coureurs zijn geen kinderen, dat geef ik toe, en we weten dat ze soms zullen vloeken in een poging om radioberichten niet te laten uitzenden, en natuurlijk zullen ze ook zeggen 'zend onze radioboodschappen niet uit als je de taal niet leuk vindt'. Het is misschien straattaal, maar ze vertegenwoordigen zichzelf, hun families, hun land, hun team, wereldwijde sponsors, F1 zelf en omroepen wereldwijd."

Overigens is Brundle wel lovend over Verstappens prestaties óp de baan. Volgens de Brit maakte hij persoonlijk weer eens het verschil: "Max Verstappen deed geweldig werk door de tweede plaats op de grid veilig te stellen en dat tot de finishvlag vol te houden. Red Bull heeft het vaak moeilijk op dit circuit en dit is de enige race op de huidige kalender die hij niet heeft gewonnen. Sterker nog, hij heeft hier maar drie ronden aan de leiding gereden. Hij maakte het verschil en was zeer tevreden met zijn resultaat."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Scoort Ajax of Besiktas tijdens de wedstrijd? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Opnieuw gevoelige tik voor Red Bull: Hoofdstrateeg kiest voor concurrent