Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Brundle beoordeelt vete Villeneuve/Ricciardo: "Ik zou willen dat hij dat nooit heeft gedaan"

De strijd op de baan was in het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Canada intens, de strijd naast de baan ook zeker. Jacques Villeneuve en Daniel Ricciardo stonden lijnrecht tegenover elkaar na kritiek van de Canadees aan het adres van de 'overschatte' Australiër. Martin Brundle beoordeelt de situatie iets genuanceerder.

Ricciardo Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het zal je allicht niet zijn ontgaan. Jacques Villeneuve plaatste tijdens het weekend van de Grand Prix van Canada grote vraagtekens bij het aanblijven van Daniel Ricciardo in de Formule 1. Samenvatting van zijn betoog - lees het hier uitgebreider -: 'Ricciardo heeft in zijn carrière één keer een uitgebluste Sebastian Vettel verslagen en en één keer een achttienjarige Max Verstappen die net om de hoek kwam kijken. Sindsdien roepen wordt er steevast geroepen dat het team een goede auto voor hem moet bouwen, arme hij! Als je het niet kunt, ga je maar naar huis."

Ricciardo merkte op dat Villeuve 'shit' over hem sprak en gaf aan dat Villeneuve net iets te veel klappen moet hebben gehad tijdens het ijshockeyen, waarop Villeneuve schamperde dat hij het jammer vindt dat Ricciardo het op de man speelt, terwijl hij eigenlijk een voorbeeldfunctie heeft, bijvoorbeeld naar kleine kinderen toe.

Hoe kijkt Martin Brundle naar de kwestie en heeft Villeneuve wellicht een punt? Wat in zijn Sky-column volgt is een wat langer betoog: "Het gegeven dat mijn Sky-collega Jacques Villeneuve zijn mening stellig duidelijk maakte, is een hot topic geworden. Ik heb een diepgeworteld respect voor alle F1-coureurs, niet in de laatste plaats voor Daniel en Jacques, want ik weet hoe moeilijk het is om met dit soort machines te rijden onder deze spotlights."

Red Bull-vertrek

"Daniel heeft acht GP's gewonnen, waaronder een geweldige zege in Monaco. Hij pakte 32 podiumplaatsen en heeft regelmatig aangetoond over wereldtalent te beschikken. Maar die resultaten zijn inmiddels van enige tijd geleden en ik zou willen dat hij Red Bull nooit had verlaten aan het einde van 2018."

"Dat was een verkeerde beslissing, ingegeven door emoties. Hij had Max tegemoet moeten treden in de beste auto en dan was hij waarschijnlijk nóg beter geworden. Maar Ricciardo leek nooit meer helemaal de oude. Hij is nog steeds wel snel en kan racen, dat toonde hij in de sprintrace in Miami nog aan, maar iets in zijn mentaliteit en benadering van de sport zit hem in de weg. Dat kost hem belangrijke kansen en een lange toekomst."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership