Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Brundle gealarmeerd door opmerkelijk radio-bericht Hamilton

Martin Brundle stond even met de oren te flapperen toen hij na één ronde van de Grand Prix van Spanje Lewis Hamilton over de boordradio hoorde.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

De start van de Grand Prix van Spanje verliep dramatisch voor Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur raakte de Haas van Kevin Magnussen en door de schade en extra pitstop die hij noodgedwongen moest maken viel hij terug tot de staart van het veld, op grote achterstand van alles en iedereen.

Hij reed nadien een sterke inhaalrace, goed voor P5, maar als het aan Hamilton zelf haf gelegen, was het daar nooit van gekomen. Na die eerste ronde opperde hij via de boordradio aan het team dat het misschien beter was de auto uit te laten vallen om 'het materiaal te sparen'.

Hamilton op weg naar 'spectaculair resultaat'?

Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle, nu commentator, vond dat een alarmerende opmerking van Hamilton: "Het gaf ons een uniek inkijkje in hoe weinig hij werkelijk van dit seizoen geniet", aldus Brundle in zijn column voor Sky Sports.

Mercedes bracht updates mee naar Spanje en die leken hun vruchten af te werpen. Sterker nog, Brundle denkt dat de touche met Magnussen een mogelijk 'spectaculair' resultaat in de weg heeft gestaan. Hij kijkt daarbij naar de verschillen aan het begin en aan het einde van de race.

"Hij lag 50 seconden achter op de leider in ronde twee en 54 seconden aan de finish, dat terwijl hij in de laatste ronde het tempo met vier seconden liet inzakken."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen