Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle neemt het op voor Verstappen: "Begrijp niet waarom hij als de slechterik wordt gezien"

Waar Max Verstappen in Nederland met open armen wordt ontvangen, is dat niet in ieder land het geval. Mede dankzij zijn dominantie en ietwat onverschillige houding in de F1 is de Limburger ook geregeld slachtoffer van boegeroep en negatieve kritiek. Voormalig F1-coureur en Sky Sports-analist Martin Brundle springt op de bres voor de Red Bull-rijder.

Brundle Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig F1-coureur Martin Brundle schrijft na afloop van iedere Grand Prix een column voor het Britse Sky Sports. Na afloop van de seizoensafsluiter in Abu Dhabi schrijft de analist over onder meer Max Verstappen. Brundle heeft het dit keer niet alleen over de rijderskwaliteiten van de Nederlander, maar prijst ook het karakter van de drievoudig wereldkampioen.

"Natuurlijk was hij een beetje pittig en een beetje wild toen hij de F1 betrad als tiener. Hij heeft dat opgelost en is nu een toonbeeld van kalmte op het circuit. Hij is net zo eerlijk als de rest als het op hard racen aankomt. Ik begrijp niet waarom hij als de slechterik wordt gezien, maar de fans hebben daar hun eigen ideeën bij."

"Bij Max is het: what you see is what you get."

De Sky Sports-commentator stelt dat Verstappens houding niet bij iedereen de juiste snaar raakt. Brundle zelf kan het rechtdoorzee karakter van de Nederlander echter wél waarderen.

"Max doet het (qua communicatie, red.) niet altijd op de juiste manier. Hij liet zich erg negatief uit over Las Vegas en deed dat niet echt op logische wijze. Op de dag van race liep hij daarentegen wél warm voor het evenement. Ik kan niet ontkennen dat wat meer diplomatiek en evenwichtigheid iets beter zou passen bij de nalatenschap die hij verzorgt. We zijn per slot van rekening allemaal verantwoordelijk voor het behoud van deze geweldige sport."

De Brit vervolgt: "Maar ik vind het leuk dat Max zijn mening geeft. Ik heb hem altijd heel verfrissend gevonden om te interviewen en ook om gewoon mee te praten in de paddock. Hij is heel direct en eerlijk. Het maakt hem duidelijk weinig uit wat anderen denken. Bij Max is het: what you see is what you get."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami