Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Martin Brundle

Brundle onthult wervelende stap McLaren met Zandvoort-update

McLaren nam een groot updatepakket mee naar Zandvoort en liet er meteen geen gras over groeien. Toch waren er nog wat vraagtekens over hoe krachtig die update nu daadwerkelijk was. In zijn Sky Sports-column onthult Martin Brundle hoe krachtig het nieuwe pakket van McLaren was.

Norris win Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris wist op uiterst dominante wijze de Grand Prix van Nederland op zijn naam te schrijven. De Brit reed een waanzinnige kwalificatieronde om poleposition te grijpen en won de race met maar liefst 22 seconden voorsprong op Max Verstappen. In de wekelijkse column van Martin Brundle bij Sky Sports heeft de Brit alleen maar lof voor zijn landgenoot.

"Zijn poleposition tijdens de kwalificatie was een 'waar in hemelsnaam komt die rondetijd vandaan'-moment," aldus de voormalig F1-coureur en hedendaags analist, die ook Verstappen looft voor zijn kwalificatie. "Max Verstappen reed ook een geweldige ronde en voorkwam zo een volledige eerste rij voor Mclaren. Oscar Piastri werd derde in de tweede McLaren-bolide. We weten inmiddels hoe goed Piastri is en dat onderstreepte alleen maar hoe comfortabel Norris was in zijn opnieuw geüpgradede McLaren."

Het woord is gevallen: upgrades. McLaren nam in Zandvoort een groot pakket mee, maar deed een beetje geheimzinnig over de kracht van het pakket. Toch weet Brundle wat de upgrade McLaren heeft gebracht en dat is niet niets: "Ons werd verteld dat deze upgrade ongeveer 30 procent waard was van de verbetering die ze in Miami hebben doorgevoerd. De Miami-update veranderde op dat moment alles voor het team. De nieuwe update was dus niet alleen theoretisch de moeite waard, maar in tegenstelling tot sommige teams, ook positief meetbaar op de stopwatch."

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Azerbeidzjan Wolff waakt voor onderschatting: "Verstappen reed met weinig motorvermogen"