Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle prijst Verstappen de hemel in: "Max doet het gewoon!"

Formule 1-expert Martin Brundle neemt zijn hoed af voor Max Verstappen. In een race waarin hij misschien niet de logische favoriet was, deed hij gewoon wat hij moest doen, waar anderen zich verschuilden achter mitsen en maren.

Verstappen rain race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen stond niet op poleposition voor de Formule 1 Grand Prix van Canada, hij werd op de baan ingehaald, maar uiteindelijk wist hij wel gewoon de race in Montreal te winnen. Hij kan rekenen op het respect van Martin Brundle, voormalig F1-coureur en tegenwoordig verslaggever voor Sky, waar hij ook zijn columns voor schrijft.

"Ondanks alle wisselingen in het weer, de safety cars en sterke tegenstanders, kwam toch weer één man bovendrijven op weg naar zijn zestigste overwinning in de Formule 1. Achter hem vormde zich een lange lijn aan 'mitsen en maren', maar uiteindelijk was het Verstappen die gewoon deed wat hij moest doen."

Brundle merkt op hoe het geraffineerde optreden van Verstappen het presteren van Sergio Perez des te meer in perspectief plaatst: "Daardoor zag de recent aangekondigde Perez er alleen maar slechter uit. Hij kwalificeerde zich slecht, liep schade op in een rommelige tweede bocht, wist zich niet of nauwelijks op te werken naar voren en spinde uiteindelijk uit de wedstrijd. Auw."

Verstappen won uiteindelijk, maar dus niet omdat hij de per se de beste auto had: "Op slicks was de Mercedes de snelste auto op de baan en puur op snelheid had Mercedes deze race kunnen winnen. Een kostbare fout in bocht 8 kostte George Russell track position en de kans om Verstappen aan te vallen."

"Op momenten zagen we Lewis Hamilton ook vliegen, maar hij omschreef zijn eigen race als één van zijn slechtste optredens ooit. Ik heb dat niet helemaal gezien, maar misschien maakte hij voor zijn gevoel te veel kleinere foutjes. De jongelingen voor hem blijven snel en vergaren meer en meer ervaring, dus hij zal altijd zijn A-game moeten laten zien om hen te verslaan."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership