Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Brundle: "Verstappen kent geen gelijken"

Red Bull-coureur Max Verstappen was ongenaakbaar in Brazilië. De Nederlander zette op Interlagos een van de beste prestaties van zijn carrière neer en behaalde de achtste overwinning van zijn loopbaan. De pas tweeëntwintigjarige coureur staat in de ogen van Martin Brundle op een eigen niveau.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft gedurende zijn Formule 1-loopbaan al enkele malen bewezen onverslaanbaar te zijn wanneer de omstandigheden hem ook maar een beetje toestaan te schitteren op de baan. De 2019-editie van de Grand Prix van Brazilië was zo mogelijk zijn meest dominante optreden in de sport. Oud-Formule 1-coureur en huidig commentator Martin Brundle constateert na afloop dan ook dat de Red Bull-coureur simpelweg onverslaanbaar is.

"In Brazilië hadden één man en zijn team de wedstrijd eenvoudig onder controle, daarmee lieten Max Verstappen en Red Bull zien in precies dezelfde vorm te verkeren als in Hockenheim dit jaar. Niets kon ze van hun stuk brengen: de start, het bandenmanagement en de strategie, ze deden supersnelle pitstops op de juiste momenten, Lewis Hamilton inhalen voor de leiding van de wedstrijd en ook de herstarts na de safety car", aldus een lyrische Brundle.

De lofzang van Brundle was daarmee nog niet ten einde. De Brit heeft geen moeite Verstappen te vergelijken met Hamilton. "Wanneer Verstappen de juiste middelen in handen heeft en in een goede mindset verkeert, dan is hij onmogelijk te verslaan. Dit is iets dat ik normaal gesproken alleen zeg over Hamilton. Het was dan ook geweldig om die twee het uit te zien vechten op de baan. Aan de kop van het veld kende Verstappen simpelweg geen gelijken", zo besluit de Brit.

Brundle zag in Brazilië overigens dat Verstappen niet de enige Red Bull-coureur was die eruit sprong. "Toen Albon eenmaal de verkeerde kant op stond, werd daarmee de weg vrijgemaakt voor de verworpen Gasly om de meest sensationele prestatie van zijn loopbaan neer te zetten. Op een uitzonderlijke manier hield hij Hamilton achter zich."

Autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel blikken in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid terug op de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

13 reacties

    Interview Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"