Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Budgetlimiet in Formule 1 uitgesteld tot 2021

De budgetlimiet voor Formule 1-teams komt er volgens F1-eigenaar Liberty Media nog altijd. Wel is er uitstel voor de nieuwe regel tot en met 2021.

De budgetlimiet van $ 150 miljoen per jaar stuit op veel weerstand van de topteams in de Formule 1. Met name Mercedes en Ferrari achten het compleet onhaalbaar. Binnen de F1 geeft de helft van de teams nu al minder dan $ 150 miljoen per jaar uit, maar de topteams geven drie keer zoveel uit. Liberty Media wilde het budgetplafond al in 2019 gefaseerd invoeren, maar geeft de teams nu meer tijd. 2020 wordt nu een testjaar waarin gekeken wordt naar de mogelijkheden om ook de uitgaven van de teams te controleren. Veel teams verwachten dat er middels 'creatief boekhouden' gesjoemeld kan worden met de uitgaven en het budget.

Het invoeren van het maximale budget gaat in twee fasen, waarbij de eerste in 2021 ingaat en uiteindelijk in 2023 het maximale budget van $ 150 miljoen per jaar gaat gelden voor alle teams. Dit bedrag is wel exclusief de salarissen van de coureurs en de topmensen van het team. In het verleden is al vaak gesproken over een maximum budget voor F1-teams, maar tot op heden is het er nooit van gekomen. Tien jaar geleden werd het idee afgeschoten omdat het niet controleerbaar was. Grote vraag is dan ook of we in 2021 een eerste versie van een budgetlimiet gaan zien in de Formule 1.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'