Budgetlimiet in Formule 1 uitgesteld tot 2021

26 mei 2018 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
De budgetlimiet voor Formule 1-teams komt er volgens F1-eigenaar Liberty Media nog altijd. Wel is er uitstel voor de nieuwe regel tot en met 2021.

Liberty blijft vasthouden aan budget van $150 miljoen per jaar

De budgetlimiet van $ 150 miljoen per jaar stuit op veel weerstand van de topteams in de Formule 1. Met name Mercedes en Ferrari achten het compleet onhaalbaar. Binnen de F1 geeft de helft van de teams nu al minder dan $ 150 miljoen per jaar uit, maar de topteams geven drie keer zoveel uit.

Liberty Media wilde het budgetplafond al in 2019 gefaseerd invoeren, maar geeft de teams nu meer tijd. 2020 wordt nu een testjaar waarin gekeken wordt naar de mogelijkheden om ook de uitgaven van de teams te controleren. Veel teams verwachten dat er middels 'creatief boekhouden' gesjoemeld kan worden met de uitgaven en het budget.

Het invoeren van het maximale budget gaat in twee fasen, waarbij de eerste in 2021 ingaat en uiteindelijk in 2023 het maximale budget van $ 150 miljoen per jaar gaat gelden voor alle teams. Dit bedrag is wel exclusief de salarissen van de coureurs en de topmensen van het team.

In het verleden is al vaak gesproken over een maximum budget voor F1-teams, maar tot op heden is het er nooit van gekomen. Tien jaar geleden werd het idee afgeschoten omdat het niet controleerbaar was. Grote vraag is dan ook of we in 2021 een eerste versie van een budgetlimiet gaan zien in de Formule 1.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen